Dimecres, 19 de juny, tindrà lloc l'acte "Conflicte d'interessos en els professionals de la salut", coorganitzat per l'Institut Borja de Bioètica i les Comissions de Deontologia del CCMC, i amb la col·laboració del grup de treball de Justícia i Salut de la nostra entitat.

L'acte és fruit d'un treball de recerca i recopilació bibliogràfica dut a terme pel grup de treball de Justícia i Salut, de la que en va resultar un monogràfic publicat a la revista Bioètica i Debat el darrer trimestre del 2017. El pròxim dimecres es farà la presentació de la publicació i es realitzarà un debat entorn d'aquest tema.

 

Les conclusions del treball posen de manifest els conflictes d'interès en l'àmbit bio-sanitari com a fenomen molt arrelat, subtil i difós que va molt més enllà dels àmbits reconeguts de la indústria farmacèutica o la influència dels visitadors en les consultes de medicina primària. Els CI són encara més rellevants quan es tracta d'un àmbit sensible com el dret a l'accés a uns serveis sanitaris de qualitat i sostenibles i en un context on aquests serveis estan sostinguts essencialment a través de la despesa pública.

L'acte tindrà lloc a la Sala Panoràmica del Col·legi de Metges de Barcelona (4a planta) a les 18.30 h.

A continuació podeu veure el programa que es seguirà.