A la ciutat belga de Gent hi ha una plaça que es diu dels Drets de l'Infant, Kinderrechtenplein en flamenc. La notícia ens ha arribat a través d'un recent butlletí de l'Associació Suïssa dels Amics del Doctor Janusz Korczak, de la qual la Comissió de la Infància de Justícia i Pau és membre.

La idea d'un espai amb aquest nom es podria estendre entre nosaltres.

La Plaça dels Drets dels Infants

(text de Jordi Cots, coordinador de la Comissió de la Infància de Justícia i Pau)

La notícia ens ha pervingut a través d’un recent butlletí de l’Associació Suïssa dels Amics del Doctor Janusz Korczak, de la qual Justícia i Pau és membre. La va descobrir el president de l’associació en un desplaçament a aquesta ciutat, i ens autoritza a reproduir la fotografia.

La ciutat de Gent sempre s’ha distingit per l’atenció als drets de l’infant. Fa anys, la Facultat de Pedagogia i Psicologia de la seva Universitat va crear un Centre dels Drets de l’Infant. Fou una iniciativa del professor Eugeen Verhellen, ben conegut a Barcelona.

La plaça està situada al cor de la ciutat, i va ser inaugurada, tal diu la placa, la vigília del Dia Universal dels Drets de l’Infant de 1999, per commemorar el desè aniversari de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant.

Creiem que és una proposta que es podria assumir entre nosaltres. Ara que la Convenció aviat farà vint-i-cinc anys, fem una crida als ajuntaments del nostre país perquè considerin la possibilitat de seguir l’exemple de Gent. Afavoriria la difusió i el compliment de la Convenció.