Pobresa ZeroEntitats socials i de cooperació i col·lectius de professionals de l’àmbit social organitzen aquest dijous 17 d’octubre un acte reivindicatiu amb motiu del Dia Internacional per a l’eradicació de la pobresa. L’objectiu és sensibilitzar sobre l’augment de la pobresa al nostre país i a nivell global amb una escenificació simbòlica de crida a la ciutadania i a la classe política per una major implicació en la lluita contra la pobresa i les creixents desigualtats.

 

 

Entitats socials i de cooperació i col·lectius de professionals de l’àmbit social organitzen aquest dijous 17 d’octubre un acte reivindicatiu amb motiu del Dia Internacional per a l’eradicació de la pobresa. L’objectiu és sensibilitzar sobre l’augment de la pobresa al nostre país i a nivell global amb una escenificació simbòlica de crida a la ciutadania i a la classe política per una major implicació en la lluita contra la pobresa i les creixents desigualtats. Aquesta vegada l’acció porta per lema “La pobresa és evitable. Contra les desigualtats: justícia social”.

L’acte ha començat a les 10:30 hores a l’edifici central de Correus a Barcelona (Plaça Antonio López, 1). A continuació es llegirà un manifest unitari signat per les entitats convocants, i s’atendrà als mitjans de comunicació.

A les 12:30 hores la plataforma Pobresa Zero serà rebuda per la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; abans haurà mantingut una reunió informal amb els representants de la Comissió d'Acció Exterior, UE i Cooperació del Parlament. Un cop celebrades les reunions, els convocants en faran una valoració per als mitjans que ho desitgin a la porta principal del Parlament.

A Girona, a les 19 h, a la plaça Miquel Santaló, es farà l'acte "Cercle de silenci. Què estàs fent tu per la pobresa?" amb l'objectiu de denunciar la situació de pobresa en què viuen milions de les persones. Tothom hi pot participar, només cal vestir una samarreta blanca i enganxar-s'hi, a l’esquena, la denúncia que es vulgui fer visible. El teu silenci és un crit contra la pobresa!

 --------------------------------------------------------------------------------
 
Els organitzadors d'aquesta iniciativa són:

· Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament, formada per 115 entitats
· Taula d’entitats del Tercer Sector Social, formada per 32 federacions que agrupen més de 4.000 entitats
· Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme, formada per 83 entitats
· Col·legi professional de Treball Social de Catalunya

La Campanya Pobresa Zero neix l'any 2010 i actualment agrupa més de 4.200 organitzacions de l'àmbit de l'acció social a Catalunya, la promoció de pau, la defensa dels drets humans i la cooperació per al desenvolupament.

Document marc Campanya Pobresa Zero 2013