Bombes de dispersióEl passat 29 d'octubre, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, de Justícia i Pau, com a membre de la campanya "Stop inversions explosives", es va reunir a Madrid amb representants de diversos grups parlamentaris a la recerca de suport per aconseguir la prohibició del finançament de bombes de dispersió. El principal objectiu era convèncer-los de la necessitat d'aplicar una sèrie d'esmenes al projecte de llei de prohibició total de mines antipersona i armes d'efecte similar, entre les quals s'inclouran les nocives bombes de dispersió. 

El principal objectiu d'aquestes reunions era convèncer diferents membres del Parlament de la necessitat d'aplicar una sèrie d'esmenes al Projecte de llei de modificació de la Llei 33 /1998, de 5 d'octubre, de prohibició total de mines antipersona i armes d'efecte similar, entre les quals s'inclouran les nocives bombes de dispersió.

Les organitzacions que formen part d'aquesta campanya defensen que no es pot entendre l'existència d'una llei en què es prohibeixi la fabricació, l'ús, l'emmagatzematge i la comercialització d'aquesta classe d'armes, si no contempla també punts fonamentals com el seu finançament, ja sigui directa o indirectament.

Per aquest motiu, des d'"Stop inversions explosives" s'han proposat diverses modificacions a aquest projecte de llei als diferents membres dels grups parlamentaris per tal que les recolzin durant el procés d'esmena. Aquestes modificacions són de gran rellevància per a una correcta aplicació de la convenció per a la prohibició de les bombes de dispersió, i perquè no hi hagi fisures en la legislació, com les que es poden trobar actualment.

Entre les propostes realitzades pels membres d'"Stop inversions explosives", hi ha la prohibició total de qualsevol tipus de relació financera, ja sigui directa o indirectament, de les empreses que es dediquin a alguna d'aquestes activitats. Des de la campanya també s'ha demanat incloure en aquest projecte de llei una clàusula referent a la col · laboració militar en operacions conjuntes, en què s'utilitzin bombes de dispersió, cosa que no s'inclou en la convecció internacional però que consideren de vital importància per aconseguir la prohibició total d'aquesta classe de municions.

La campanya "Stop inversions explosives" a l'Estat espanyol està liderada pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau, de Justícia i Pau, i FundiPau. Aquesta campanya engegà, el 25 de maig del 2011, a l'Estat espanyol la pàgina web stopinversionesexplosivas.com i s'unia així a la campanya mundial impulsada per la Cluster Munition Coalition (CMC).

Totes aquestes organitzacions tenen un objectiu comú, fer una crida als diversos governs perquè prohibeixin el finançament de les bombes de dispersió i aconseguir així l'eliminació total d'una arma que ha causat milions de víctimes i mutilats en la població civil.