HabitatgeEl darrer any, cada 15 minuts hi ha hagut un desnonament a l'Estat espanyol, malgrat que l'accés a un habitatge digne és un dret reconegut en la Declaració Universal de Drets Humans. El dilluns 13 de gener en parlarem amb experts en una nova taula rodona del cicle de conferències Els Dilluns dels Drets Humans.

L'accés a un habitatge digne és un dret de tota persona, reconegut en l'article 25 de la Declaració Universal de Drets Humans, l'article 11 del Pacte Internacional de Drets Ecònomics, Socials i Culturals i el 47 de la Constitució espanyola. Tot i això, la seva garantia i aplicabilitat per part dels poders públics ha demostrat ser d'una gran negligència. Els preus i lloguers continuen fent molt difícil  accedir o mantenir un habitatge per a moltes famílies, donant-se l'esgarrifosa xifra d'un desnonament cada 15 minuts a l'Estat Espanyol el darrer any. A més, un alt nombre de persones viuen sense sostre o en habitatges sobreocupats o sense condicions adequades, malgrat l'existència d'una enorme quantitat de pisos buits.


Es tracta d'un dret reclamat i lluitat per la ciutadania generant una onada d'empoderament social mai vist impulsada per grups com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Quins passos cal donar per a garantir aquest dret? Què està fent la ciutadania? Què hauria de fer i què està fent l'administració? Quines responsabilitats tenen les entitats financeres? En quin moment ens trobem?
 
En parlarem en una taula rodona, el proper dilluns 13 de gener, en el marc del cicle de conferències "Els Dilluns dels Drets Humans".

Amb la participació de:

· Eudald Vendrell, advocat, exvidedegà del Col·legi d'Advocats de Barcelona

· Carme Trilla, responsable del Servei de Mediació en Habitatge de Càritas diocesana de Barcelona, exsecretària d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya

· Rufi Cerdan, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca del Bages

Dilluns 13 de gener, a les 19 h, a la sala d'actes de Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona) - Entrada llliure

En directe a http://www.cristianismeijusticia.net/en-directe i a les xarxes a #HabitatgeDDHH