Seminari El 30 de gener comença una nova edició del seminari "Societat, creença i pensament", que enguany gira entorn la convivència i cooperació. La conferència inaugural anirà a càrrec de Jordi Riera, pedagog i vicerector de la Universitat Ramon Llull. 

Aquest cicle de seminaris està coorganitzat per la Fundació Claret i La Salle Campus Barcelona-URL, i compta amb la col·laboració de Justícia i Pau, la Fundació Escola Cristiana de CatalunyaCàritas Diocesana de Barcelona i l’Arquebisbat de Barcelona.

La cita del proper 30 de gener,  que tindrà lloc a les 19h a la sala Pere Casaldàliga (Roger de Llúria, 5), és la primera d’un programa format per sis sessions, que se celebraran l’últim dijous de cada mes, fins al 26 de juny.

Aquests seminaris es plantegen des de la perspectiva de l’humanisme cristià, que defensa la plena realització de l’home i de les qüestions humanes en un marc de principis cristians. En una societat a priori més atomitzada, alhora que global, amb un context de crisi profunda, es detecten exemples de cooperació i convivència social dignes de tenir en compte en la construcció d’un model de societat revisat, evolucionat i en xarxa.

A partir d’aquests seminaris, es vol aprofundir en casos de lideratge social reeixits, que donen prioritat a les necessitats del col·lectiu, i que poden esdevenir un guiatge engrescador per altres institucions, grups o persones que miren de conviure en pau per al bé mutu universal.

Programa:

· Dijous, 30 de gener de 2014 – Repensar la comunitat. Sessió inaugural del cicle.
Conferència a càrrec del Dr. Jordi Riera, pedagog i vice-rector de la Universitat Ramon Llull.

· Dijous, 27 de febrer de 2014 – Voluntariat i educació.

Taula rodona amb els següents ponents:

P. Joan Soler, missioner claretià i president de l’Associació Casal Claret de Vic.

Gmà. Carles Giol, cap de delegació de la Fundació PROIDE.
Sra. Meritxell Nieto, coordinadora pedagògica del col·legi La Salle Seu d’Urgell.

· Dijous, 27 de març de 2014 – Austeritat i vida senzilla.

Conversa entre la germana Teresa Batallé i la Sra. Pepa Domingo, coordinadora d’Acció Social de la Fundació Educo-Intervida.

· Dijous, 24 d’abril de 2014 - Dret i deure del treball com a bé social.

Conferència a càrrec del Sr. Rafael Allepuz, professor d'Economia de la UdL i president de Justícia i Pau a Lleida.

· Dijous, 22 de maig de 2014 - Societat benefactora: hospitalitat i donació
Taula rodona amb els següents ponents:

Sra. Carme Trilla, responsable d’acció social de Càritas Diocesana de Barcelona.

Sr. Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu de l’Hospital St. Joan de Déu

Sr. Jordi Jover, director de la xarxa d’obres educatives de La Salle Catalunya i vicepresident de la Fundació La Salle Comtal.

· Dijous, 26 de juny de 2014 - Persona i comunitat.

Conferència a càrrec del Dr. Josep M. Esquirol, filòsof i professor de filosofia de la UB i director del màster de Pensament i Creativitat a La Salle Campus Barcelona - URL

Les sessions tindran lloc a les 19 h, a la sala Pere Casaldàliga (Roger de Llúria, 5)

Més informació