Alfons BandaEl 30 de gener va morir el company i amic Alfons Banda i Tarradelles, un dels fundadors i president durant molts anys de la Fundació per la Pau (avui Fundipau), actual vicepresident de l'Institut Català Internacional per la Pau i gran activista de la pau. Era també soci de la nostra entitat, Justícia i Pau, des de feia més de trenta anys.

Entre d'altres compromisos i activitats actuals, era un dels promotors del manifest "Catalunya, nació de Pau", dirigia la col·lecció Clàssics de la pau i la no violència i era membre del Jurat del premi de periodisme Memorial Joan Gomis.
 
És una gran i trista pèrdua per a tots nosaltres. El tindrem present en el record i en la pregària i serà sempre per a nosaltres un referent de compromís amb la pau.
 
Aquí podeu llegir la nota que va publicar ahir la Fundipau: http://fundipau.org/adeu-alfons/
 
La capella ardent serà oberta des d'avui divendres a la tarda al Tanatori de Les Corts de Barcelona i la cerimònia de comiat tindrà lloc dissabte dia 1 de febrer, a les 13h, a la capella del mateix tanatori.

D'altra banda, el dijous 6 de febrer, a les 20h, es farà una eucaristia als Jesuïtes del carrer Casp, a Barcelona.

********

"Alfons Banda, un home de pau", article de Tica Font i Pere Ortega, membres del Centre d'Estudis per la Pau, J.M. Delàs, de Justícia i Pau.