Xarxa CongoAvui, 21 de febrer, dos representants de la Xarxa d'Entitats per la RD del Congo, de què forma part Justícia i Pau, compareixen a la Comissió d'Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament de Catalunya per recordar, a pocs dies de la celebració del Mobile World Congress, la responsabilitat social de les empreses de telefonia mòbil en l'explotació de recursos naturals.

Del 24 al 27 de febrer es farà a Barcelona una nova edició del Mobile World Congress (MWC-Congrés Mundial de Mòbils), i, per aquest motiu, els dos membres de la Xarxa, Josep Maria Royo i Rita Huybens, recordaran als grups parlamentaris els compromisos adquirits en una declaració aprovada per aquesta mateixa comissió del Parlament el maig de 2013.

En aquesta declaració es proposava a la Fundació Mobile World Capital, responsable del MWC, que inclogués en el seu pla d'activitats un espai de reflexió i diàleg sobre la responsabilitat social de les empreses de telefonia mòbil en l'explotació de recursos naturals per fabricar els aparells.

A més, també es demanava al Parlament de Catalunya que fes les gestions necessàries davant del govern espanyol i la UE perquè impulsin legislacions que impedeixin la utilització de minerals obtinguts il·legalment de la zona del conflicte.

La Xarxa d’entitats per la RD del Congo és una coalició formada per entitats i persones expertes i coneixedores de la regió.que neix l’any 2009 per enfortir les estratègies de participació i de col·laboració entre les pròpies entitats catalanes i les congoleses per denunciar, crear opinió i informar sobre el conflicte de la RDC. Està formada per l'Escola de Cultura de Pau, Farmacèutics Mundi, Justícia i Pau, La Bretxa, Lliga dels Drets dels Pobles, Solidaritat Castelldefels-Kasando i VSF Justícia Alimentària Global.

La compareixença es podrà seguir en directe per streaming des de www.canalparlament.cat a partir de les 12h.

Més informació: http://entitatscongo.blogspot.com.es/
Twitter: @xarxacongo