eleccions europeesCom és habitual quan es convoquen eleccions europees, la Comissió de Bisbes de les Conferències Episcopals d’Europa han publicat una nota de reflexió per contribuir al discerniment sobre la orientació del vot, en el qual fan una crida a la participació, a fi que el futur Parlament Europeu obtingui la màxima fortalesa democràtica.

En el seu document, els bisbes europeus constaten que la construcció europea es troba en un moment decisiu i complex, degut a les tensions provocades per la crisi econòmica, que ha tensat les relacions entre els estats i qüestionat el principi de solidaritat, i que ha fet créixer dramàticament la pobresa i han frustrat les expectatives de molts joves.

Ara bé, demanen que, malgrat aquestes dificultats, el projecte europeu continuï endavant, presidit pel principi de la solidaritat entre els països, regions i grups socials i a escala mundial. Demanen també amb una major atenció a la situació dels més pobres i vulnerables, als joves i les persones discapacitades, amb polítiques socioeconòmiques pròpies d’una economia social de mercat i respectuoses de la dignitat humana, el dret a la vida, la família i el medi ambient.

Així mateix demanen un major esforç per la integració i el respecte escrupolós dels drets humans dels immigrants i asilats que arriben a Europa.