Joan AlsinaCoincidint amb la commemoració del 20è aniversari del terrible genocidi ruandès, el Fòrum Joan Alsina, el GEES de Figueres i Justícia i Pau de Girona han elaborat conjuntament un material entorn els aniversaris dels assassinats dels capellans Joan Alsina -40 anys- i Quim Vallmajó-20 anys.

Es tracta d’un díptic que engega una campanya per reflexionar, actualitzar i difondre la figura i sobretot el missatge d’aquests dos cristians compromesos amb les persones i les crisis del món que els va tocar viure.

És una campanya que té dos moments forts, dissabte 26 d’abril a les 20 h, a la Catequística de Figueres, on es farà l’acte de memòria d’en Quim Vallmajó i es presentarà el díptic de la campanya, i el dissabte 20 de setembre a Girona, on es farà l’acte de memòria d’en Joan Alsina i s’avaluarà el desenvolupament de la campanya.

Les entitats impulsores també proposen que diversos grups, entitats, moviments, parròquies i persones reflexionin els textos i els missatges d’en Quim Vallmajó i en Joan Alsina, i es comparteixi quina crida i quin compromís els porta a realitzar i concretar avui, en la nostra situació de crisi. Per això el seu objectiu és actualitzar el seu missatge, ja que consideren que és d’una radical actualitat.

A la web www.alsinavallmajo.cat hi podrem trobar més textos i referències i alhora cada grup o cada persona hi podrà fer les seves aportacions.

Per altra banda, també es vol arribar als més joves i a aquells que no van conèixer o els queda lluny els testimonis d’en Joan Alsina i en Quim Vallmajó, i que a través del llenguatge audiovisual, a través d’un concurs de micro-vídeos, puguin expressar el que els fan sentir els seus missatges.