Memorial Joan AlsinaEls propers 19 i 20 de setembre tindran lloc els actes de cloenda del Memorial Joan Alsina, que va començar el passat mes d'abril per commemorar el 40è aniversari de l'assassinat d'aquest mossèn empordanés durant el cop d'Estat d'Augusto Pinochet, a Xile. Els actes del memorial han estat organitzats pel Grup d’Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat (GEES), Justícia i Pau de Girona i el Fòrum Joan Alsina.

Els actes del 19 de setembre es faran a Castelló d'Empúries, on va néixer Joan Alsina, i els del dia 20 a Santa Eugènia de Ter. L'objectiu és recordar la figura d'aquest capellà obrer, sindicalista i activista pels drets humans, que va marxar a Xile on va ser assassinat a mans dels militars colpistes liderats per Augusto Pinochet. Era el 19 de setembre de 1973 i Alsina tenia 31 anys.

Programa 

***********************

El Fòrum Joan Alsina és un grup i un espai de reflexió oberts, en la línia de desenvolupament del Concili Vaticà II amb visió de futur, que cerca la renovació de les comunitats i la participació plena de tots els cristians en l’ Església. Està adherit a la Xarxa Cristiana de la Diòcesi de Girona, integrada per diferents entitats i grups de cristians socialment compromesos.