Acte dret a decidirEl passat 7 de juliol, diverses entitats d’Església i d’inspiració cristiana, entre les quals Justícia i Pau, van celebrar un acte de suport a la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya. Al voltant de 400 persones hi van col·laborar i participar. (Foto: Catalunyareligio.cat)

L’acte, que va tenir lloc a l'auditori del centre CaixaFòrum, a Montjuïc, va incloure un espai de diàleg sobre la Doctrina Social de l’Església amb el teòleg Xavier Morlans; el president Joan Rigol, coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir; la teresianaVictòria Molins; i el periodista Miquel Calçada, comissari de la commemoració del Tricentenari. El debat es va acompanyar de diverses intervencions musicals i artístiques.

També es projectà un audiovisual sobre el pensament de diversos intel·lectuals i eclesiàstics catalans i sobre el magisteri eclesial del segle XX al voltant dels drets dels pobles i de les nacions. La dibuixant Pilarín Bayés també va donar suport a l’acte amb una il·lustració.

Amb aquest acte, les entitats convocants van refermar l’acte d’adhesió conjunta al Pacte Nacional del passat octubre de 2013, al Parlament de Catalunya.

Crònica de l'acte i vídeo-resum

Vídeo de l'acte sencer i text íntegre de la intervenció de Mn. Morlans

Article d'opinió d'Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona (04/07/2014)