Organitza
Xarxa Interreligiosa per la Pau
20/11/2020 - 17:00 - 13:30
En línea

Jornada anual de la XIP "Ecologia, Espiritualitat i Pau"

La Xarxa Intereligiosa per la Pau (XIP), que reuneix entitats i col·lectius de diferents tradicions religioses i espirituals, convoca anualment una jornada sobre el paper de les religions en la construcció de la pau. 

Enguany la trobada tractarà sobre l'ecologia i pretén aprofundir sobre la relació entre la justícia global, la natura i l'espiritualitat. Reflexionarem conjuntament sobre la mirada i els valors que aporten les tradicions religioses i espirituals a l'actual desafiament ecològic que afronta la humanitat. I es proposaran eines i iniciatives eficaces per a tots els grups de Diàleg Interreligiós de Catalunya, per tal que aprofundeixin sobre aquest tema durant tot l'any.

La jornada començarà el divendres, 20 de novembre, a les 17 h, amb la representació d'un conte sobre la Premi Nobel de la Pau del 2004, Wangari Maathai. Aquesta representació es podrà seguir per YouTube a través del següent enllaç: https://youtu.be/k4uYdG-tJRA

El dissabte, 21 de novembre, de les 9.30 a 13.30 h, es continuarà amb la ponència “Ecologia, espiritualitat i pau: pistes, actituds i accions personals i comunitàries” impartida per Josep M. Mallarach, geòleg i màster en ciències ambientals. Després de la seva intervenció hi haurà un petit espai de debat amb el ponent i per últim, les persones participants es dividiran en tres grups de treball.

  • Una nova mirada: Relacionar justícia social, justícia ecològica i moviment per a la construcció de la pau al món.
  • Nous estils de vida: Generar processos de canvi en les comunitats i propiciar nous estils de vida en els membres de cada comunitat religiosa o espiritual. Promoure una espiritualitat amb contingut eco social i de pau, sobre la qual vincular els canvis de mentalitat necessaris.
  • Compromís social: Impulsar la participació de cada comunitat religiosa o espiritual i dels seus membres en campanyes, accions, entitats i xarxes que treballen per una societat més justa, solidària, respectuosa amb la natura i en pau.

Per participar de la jornada és imprescindible inscriure’s prèviament a través d’aquest formulari: https://tinyurl.com/y69n5wpc

 

Cartell XIP 2020

 

Barcelona