NOTÍCIES

Acte d'Inici | Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres

L'acte d'inici, que donava el tret de sortida a la 1a edició de la Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres, va tenir lloc dilluns, 27 de juny, a les 18:30 h. Unes 120 persones es van aplegar a l’Espai Jove La Fontana.

L’acte, que constava de dues parts, va ser presentat per Silvia Urbina, responsable de projectes de Justícia i Pau Barcelona, entitat impulsora de la iniciativa. Durant la primera part, les persones assistents vam poder escoltar les intervencions de l'Eudald Vendrell, expresident de Justícia i Pau, Dolors Fernàndez, nova presidenta, i Bernat Oliveres, en representació de la família Oliveres-Künzi.

En la seva intervenció, Eudald Vendrell va compartir que la idea de la Setmana no pretén “'patrimonialitzar ni entronitzar' l'Arcadi; al contrari, creiem que fem un servei posant, senzillament i pedagògicament, a disposició i memòria de la societat, el cabal que va aportar”. L’actual presidenta de l'entitat va recordar “Com deia l’Arcadi “L’Esperança és l’únic motor per a l’acció”. I un dels llegats més importants és tota la gent a qui el seu missatge la va moure a implicar-se i comprometre’s per fer un món millor.”

Després d’unes paraules per part de Bernat Oliveres, agraint el projecte, Silvia Urbina, va anar explicant els diferents actes de la Setmana per la Pau, tots ells amb l'objectiu de fer memòria del missatge i llegat d'Arcadi.

En la segona part de l'acte, es va projectar l’entrevista “El mètode Arcadi”, elaborada pels mitjans La Directa i Crític. A continuació, va tenir lloc un col·loqui amb la Gemma Garcia (La Directa), en Roger Palà (Crític) i la Montse Santolino (Lafede.cat i entrevistadora). Una de les preguntes que se’ls va fer, va ser: “Amb què us quedeu de l’entrevista amb l’Arcadi?”

  • Santolino va respondre: “Teníem la sensació que ell havia fet moltes entrevistes, però més enllà de les xerrades que ja coneixíem, aquesta faceta més personal de coneixença de la mare, de la parella i família, va ser un regal.“
  • Roger Palà: “La nostra obsessió era, no fer un entrevista “habitual” de l’Arcadi sobre despesa militar i tot això. Nosaltres ja ens ho sabíem. En periodisme és molt important saber per qui parles. L’Arcadi sabia que estava parlant per tots els que som aquí i per a molts més.”
  • Gemma Garcia: “Em quedo amb el to general de l’entrevista. Va ser una entrevista molt personal que va transitar pels camins que ell volia.”

L’acte va acabar amb un petit refrigeri, moment on les participants van poder compartir pensaments i expectatives sobre la Setmana per la Pau i l'Arcadi.

Si voleu veure totes les imatges dels diferents actes, feu clic aquí.

A més, si voleu veure el resum en format vídeo, podeu fer clic aquí.