NOTÍCIES

Activitats del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) 2021

Amb motiu del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP), Justícia i Pau va fer-se present un any més a les escoles catalanes. Aquesta diada fou instaurada el 1964 per Llorenç Vidal i se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l'aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. Al llarg d'aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius juntament amb diverses ONG i entitat d'arreu del món van organitzar diferents activitats per així difondre els valors de la no-violència i la pau en l'àmbit escolar i educatiu.

Enguany membres de Justícia i Pau Barcelona van impartir un total de 17 xerrades i tallers en diverses escoles del territori, sumant-se a les activitats que les mateixes escoles ja tenien organitzades. En aquestes xerrades i tallers es van tractar diferents reptes en la construcció de la pau en el món: la justícia social, els drets humans, la no-violència, el desarmament, la cultura del diàleg, incloent-hi alguns tallers relacionats amb la nostra campanya #ConflictMinerals. En aquestes activitats hi han participat uns 350 alumnes de primària i secundària.

Estem agraïts als centres educatius que han confiat un any més en l'entitat i desitgem que aquestes activitats hagin estat fecundes en l'educació per la pau dels participants.