COMUNICATS

Comunicat davant la mort d’en Segundo Fuentes

La mort d’en Segundo Fuentes, un veí del barri de Sants, aquesta setmana, quan va llençar-se al buit en el moment que anava a ser desnonat, ens ha colpit especialment perquè ens ha posat davant dels ulls el fracàs del sistema i ens deixa amb un dolor i una frustració irreparables.

Tenim l’obligació de preguntar-nos què ha fallat: les polítiques d’habitatge? Les institucions que no ofereixen habitatge social? Les ajudes directes? La manca de perspectiva territorial que centralitza la precarietat en les grans àrees urbanes? Els Serveis Socials? La Justícia? La manca de coordinació entre les diferents administracions?

És que els recursos destinats a fer planificacions generals no són suficients? És que naufraguen en la burocràcia? És que manquen criteris polítics? 

Quins seran els efectes del final de la moratòria en el pagament de la renda i de la suspensió dels desnonaments i llançaments per causa de la pandèmia, previstos pel 9 d’agost? Quines seran les alternatives?

Aquestes i moltes altres preguntes han de ser objecte de resposta urgent.

Justícia i Pau continuarà, amb moltes altres entitats, la lluita per un habitatge digne. 

No hauria de repetir-se cap altre gest que sigui l'expressió d'una vida sense esperança i que ens ha d'interpel·lar personalment i com a societat.
 

Justícia i Pau Barcelona
18 de juny de 2021