NOTÍCIES

Conversatori | Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres

El Conversatori “El lideratge de la joventut per a una Europa del futur” va tenir lloc dimarts, 28 de juny, de 16 h a 20 h. Un centenar de joves va assistir a la Lleialtat Santsenca per plantejar les seves demandes sobre el futur, a dues representants de les institucions europees. 

La primera part de l’acte, va ser possible gràcies a la col·laboració amb l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona. L’eurodiputada Diana Riba (Barcelona, 1975), membre del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea, no va poder participar a causa de la COVID-19, i el representant del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, va ser l’encarregat de substituir-la. Durant 45 minuts va respondre preguntes de joves de diverses entitats, entre elles; Punt de Referència, Top Manta, Open Arms, Fundación Pueblo Gitano, UNANIMUN... Les preguntes, majoritàriament se centraven en les temàtiques d’emergència climàtica, justícia global, empobriment juvenil, participació de la joventut i la manca de llibertats. 

L’eurodiputada Marisa Matias (Coïmbra, 1976), vicepresidenta del grup de L’Esquerra, va participar telemàticament des de Brussel·les durant els següents 45 minuts. Aquest segon bloc, en el qual van intervenir les entitats Ecologistes en Acció, Sukyo Maikari, Joves de Fiare, JOC Nacional, Fundació La Vinya i SINDILLAR, van centrar-se en temes com feminismes, discursos d’odi, democràcia, drets humans i diversitats sexual i afectiva. 

La iniciativa va permetre oferir un espai de diàleg on la joventut pogués compartir les seves demandes, reivindicacions i propostes davant de les institucions europees.

Durant la segona part de l’acte, va comptar amb el suport de la Comissió Europea a Barcelona, el Consell de la Joventut de Barcelona i el Servei Civil Internacional de Catalunya. Primer es va obrir un nou espai de discussió on es van presentar part de les conclusions que es van extreure al Youth Act!, fòrum juvenil que va tenir lloc a Barcelona la tercera setmana de juny. I per últim, la Comissió Europea va crear un moment d’apropament d’alguns dels seus projectes cap als joves.

Pots recuperar l'streaming de l'acte fent clic aquí.

Si voleu veure totes les imatges dels diferents actes, feu clic aquí.

Si voleu veure el resum en format vídeo, feu clic aquí.