Bernat Sellarès
PUBLICACIONS

Economia i ecologia

Autoria: Bernat Sellarès

Any de publicació: 2022

Descripció: Economia i ecologia és el quart volum de la col·lecció Oikos publicada conjuntament per l’Editorial Claret i Justícia i Pau, l’objectiu de la qual és reflexionar sobre l’economia actual i el seu impacte en la societat des de la mirada de l’evangeli i de la doctrina social de l’Església, així com del testimoniatge de persones rellevants connectades amb la realitat quotidiana.

Bernat Sellarès, economista, filòsof i professor, aprofundeix en la temàtica de l’economia i l’ecologia des de dues òptiques vitals noves: la filosofia i la fe cristiana. La seva formació en economia i filosofia li permet aplicar les eines d’aquestes dues àrees de coneixement als grans reptes de la vida en les societats urbanes desenvolupades.

Tal com explica Ignasi M. Fossas, prior del Monestir de Montserrat i autor del pròleg del llibre, l’autor fa referència al món que ens envolta, a la naturalesa on vivim, però també a la naturalesa espiritual que caracteritza l’ésser humà.

La col·lecció OIKOS
El primer número de la col·lecció, L’Economia de Francesc, mostrava una panoràmica actual sobre el pensament social de l’Església i, en particular, del papa Francesc sobre l’economia. El segon títol, Repensar l’economia a partir de la pandèmia, reflexionava sobre interrogants que aquesta pandèmia mundial planteja sobre l’economia. El tercer número, Persones i treball, proposava una reflexió sobre un tema crucial: el treball; i aquest quart títol invita a reflexionar sobre l’economia i l’ecologia.