NOTÍCIES

El jovent de Barcelona demana a la Unió Europea el compliment de la igualtat de drets per a totes les persones

El passat divendres, ens vam reunir amb el director de l’oficina del Parlament Europeu, el Sr. Sergi Barrera, per fer-li arribar les propostes i peticions de més d’una desena d’entitats de joves de Barcelona. Aquestes peticions, relacionades amb temes com l’emergència climàtica, la justícia global, l’empobriment juvenil, la participació de la joventut o la manca de llibertats, tenen totes un denominador comú: la demanda de més igualtat de drets per a totes les persones, sense cap mena de distinció, sigui quina sigui la seva procedència, religió, llengua, cultura o creença.

Aquest document de recull de propostes neix fruit de la participació de totes aquestes entitats, i altres, en l’acte del Conversatori, en el marc de la 1a Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres, realitzat el passat 28 de juny.

Més d’un centenar de joves representants de les entitats Sindicat de Manters, Sindillar, Audir, eCO4, Ecologistes en Acció, Fundació Bayt al-Thaqafa, Fundació Secretariado Gitano, UNANIMUN, Fundació Intermedia, Punt de Referència, Fundació La Vinya, Fiare Banca Ètica, Sukyo Maikari, CEDRE, Joventut Obrera Cristiana i SEXus; van fer arribar les seves demandes a les institucions europees, concretament a l’eurodiputada portuguesa Marisa Matías i al cap de l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera. Després d’aquest espai de conversa que es va donar, les entitats han treballat i elaborat tot un seguit de propostes que volen fer arribar als i les representants polítiques europees. 

A més, totes aquestes propostes també s’han fet arribar a Europa a través de la plataforma ‘Veus Joves’ (Youth voices) dins el marc de l’Any Europeu de la Joventut. Es tracta d’una plataforma on es recullen, en forma de missatges de veus, aportacions dels joves d’arreu d’Europa.

El Conversatori, que és una iniciativa que s'emmarca en la Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres, té per objectiu oferir espais de diàleg on la joventut pugui compartir les seves demandes, reivindicacions i propostes davant de representants de les diverses institucions polítiques. Enguany, les institucions van ser les de la Unió Europea.

Fes clic a la imatge que tens a continuació per veure el contingut del llibret:

llibret