Justícia i Pau
COMUNICATS

Justícia i Pau denuncia les violacions de DH contra la comunitat Bahá’í a l'Iran

Des de Justícia i Pau denunciem amb preocupació l'augment de les violacions dels drets humans contra la comunitat Bahá’í a l'Iran, a les mans d'agents governamentals[i].

La comunitat Bahá’í de Barcelona ha posat en coneixement que més d'un centenar d'agents governamentals a l'Iran han realitzat batudes coordinades[ii] per assaltar les botigues i llars de desenes de Bahá’ís en almenys set ciutats del país islàmic, comptant la capital: Teheran, Karaj, Isfahan, Mashhad, Kerman, Shahin-Shahr i Baharestan.

 

País

Iran

Tipus de violació de drets humans Assetjament judicial, discriminació religiosa
Víctimes Comunitat religiosa
Accions de denúncia

Pressió mediàtica, política i socia, incidència d'institucions internacionals

 

Els bahá’ís són la minoria religiosa no musulmana més nombrosa a l'Iran i han estat perseguits sistemàticament pel govern des de la Revolució Islàmica de 1979; no obstant això, aquests fets es continuen repetint de manera sistemàtica acompanyats d'una campanya de desprestigi i criminalització que ha portat a la degradació econòmica i social dels Bahá’is a l'Iran només per seguir una creença religiosa diferent a la del govern. 

Aquesta comunitat està sent empesa a la pobresa, l'existència precària i la desigualtat mitjançant la perduda massiva de les seves propietats, mitjans de subsistència i també d'una disminució en l'accés a oportunitats i béns bàsics, com alimentació, aigua, sanejament, habitatge, educació i serveis de salut, entre altres. 

Justícia i Pau rebutja rotundament aquests actes violents contra la comunitat Bahá’í, i manifesta la seva preocupació per les creixents denúncies de violència i discriminació a les mans del govern iranià, emmarcades en un context estatal, agreujades per la situació actual de la pandèmia i la conseqüent recessió econòmica.

Cridem a la unitat de les institucions internacionals, governamentals i no governamentals, a condemnar i denunciar els fets arbitraris del govern de l'Iran sobre la comunitat Bahá’i, que contrarien qualsevol idea de pau i acceptació de l'altre, evidenciant clarament un problema d'intolerància i desconeixement del valor de la vida, la dignitat humana, la lluita contra la desigualtat, la plena realització dels drets humans i la justícia.

Equip d’incidència

 

[i] Veure https://www.bic.org/focus-areas/situation-iranian-bahais

[ii] Per a més informació, podeu contactar al Centro Bahá’í de Barcelona: Tel. 934 399 029, C/ Galileu 336 – 08028 Barcelona.