NOTÍCIES

La Qatar-strofe humana darrere del mundial de la FIFA 2022

Justícia i Pau rebutja la celebració d'aquest esdeveniment esportiu per la violació sistemàtica de drets humans, la mort de 6.500 immigrants, i el missatge d'intolerància a les llibertats individuals que transmet al món.

Ja ha començat la que possiblement és la Copa Mundial més controvertida de totes, i les raons no són poques. Passant per denúncies d'abús, explotació i treballs forçats, a les xifres alarmants d'accidents laborals i de morts de treballadors immigrants, fins a l'arcaica posició política que penalitza els drets humans de la comunitat LGBT+ i el seu sistema discriminatori de tutela masculina que nega a les dones els seus drets i llibertats.

La llarga llista de violacions als drets humans que tenen lloc a Qatar és una realitat que no hem d'ignorar, fins i tot en el marc d'uns jocs esportius internacionals com la Copa Mundial de la FIFA. El que tradicionalment ha estat un esdeveniment que uneix a totes les nacions sota uns valors de solidaritat, companyonia i respecte, avui, amb Qatar 2022, reflecteix la decadència de la societat i la prioritat que existeix pels diners, inclusivament per sobre dels drets i les llibertats humanes.

Justícia i Pau recolza la consigna #ApararQatar que circula amb força en les xarxes socials, en resposta al joc brut que es realitzarà en els pròxims 20 dies. En aquest sentit, celebrem la decisió de ciutats com Barcelona, París, Marsella, Bordeaux, Estrasburg, Lilla i Rodez de no transmetre els partits en places públiques. No és justificable que en un estat democràtic, plural i liberal se celebri un esdeveniment que deixarà més morts que minuts jugats.

Recordem que el principi d'igualtat entre éssers humans comprèn tant el respecte de les diferències com la no discriminació en funció dels quals siguin les seves idees morals o religioses. Així mateix, concebem que qualsevol esdeveniment, sense importar la seva naturalesa, que desconegui el valor de la vida humana no ha de ser motiu de celebració, ja que contraria qualsevol idea de pau internacional i d'un món just.

#Privilegi_0


Podeu llegir el comunicat complet fent descarregant la publicació que teniu a continuació: