NOTÍCIES

M. Dolors Fernàndez, nova presidenta de Justícia i Pau Barcelona

L'Assemblea General de socis i sòcies de Justícia i Pau Barcelona va proposar M. Dolors Fernàndez com a nova presidenta de l’entitat i, aquesta setmana, el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha nomenat el seu càrrec. Fernàndez, assumirà la posició per un període de quatre anys, agafant així el relleu a l’advocat Eudald Vendrell, que ha presidit Justícia i Pau els darrers vuit anys.

La nova presidenta de Justícia i Pau coordina la delegació del Maresme des de l’any 2000. En aquest territori ha treballat per la promoció del diàleg interreligiós. Justícia i Pau del Maresme va inaugurar l'any 2012 el ‘Racó de la Pau’, un espai públic de Mataró. Cada any s’hi celebra la Jornada Mundial per la Pau. La delegació també va promoure la Plataforma Aturem la Guerra, per la guerra de l’Iraq, i actualment organitza actes en favor de la Pau a Ucraïna.

Nascuda a Mataró el 1956, M. Dolors Fernàndez Alegre, està casada i és mare de família. Ha exercit d’educadora d’infants en una escola bressol i de tècnica a l’Ajuntament de Mataró en diferents responsabilitats en els àmbits de joventut, serveis socioculturals, agermanaments, acollida i cooperació internacional.

Activista en moviments socials i eclesials a la ciutat de Mataró. Forma part de la Junta de Càritas Interparroquial de Mataró, del Consell Pastoral i de la Permanent de l’Arxiprestat de Mataró. En l’àmbit comunicatiu, coordina el programa "Amb una mirada nova" de Ràdio Mataró i participa en el programa "Creure Avui" de Televisió de Mataró.

M. Dolors Fernàndez ha expressat el seu agraïment i la seva il·lusió de “poder incidir en el futur de l'entitat, tenint present d’on venim, però també cap a on hem d’anar, adaptant-nos als temps actuals”. També ha manifestat la seva voluntat que “la presidència de l’entitat sigui compartida. Que sigui un treball col·lectiu”.

La nova presidenta substitueix Eudald Vendrell, elegit el 2014, i que fa uns mesos ja va comunicar la seva voluntat de no continuar amb un tercer mandat. La Junta de Govern ha agraït el servei humil i constant d’Eudald Vendrell, en un període marcat per la mort d’Arcadi Oliveres –anterior president (2002-2014) i referent destacat de l’entitat– i per la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19.

Benvinguda M. Dolors! Molta sort en aquesta nova etapa!