NOTÍCIES

Neix el concurs “Murals per la Pau”

Avui llancem el primer concurs de "Murals per la Pau" organitzat entre la nostra entitat en el marc de la 2a edició de la Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres, i amb la col·laboració de la Fundació TMB, l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i del Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC).

Les inscripcions al concurs estaran obertes des del 13 de febrer de 2023 fins al 10 d’abril del mateix any. 

Aquesta iniciativa té per objectiu mantenir viu el llegat d’Arcadi Oliveres i el seu compromís a favor de la pau, els drets humans i la justícia global i per reivindicar l’art com a vehicle de transformació social i com a eina d’expressió d’esperança.

Aquesta col·laboració de Justícia i Pau i la Fundació TMB uneix la voluntat de totes dues entitats de convertir espais de pas, com són les andanes del metro, en espais d’incidència i sensibilització que transformin mirades.

És per això que les tres obres guanyadores es pintaran en tres espais situats a l’andana de la estació de metro de Diagonal (Línia 3) perquè interpel·lin a la ciutadania i convidin a repensar el món que necessitem. A més, el concurs tindrà una dotació econòmica de 2.000 € a repartir entre tres peces seleccionades pel jurat. 

Hi haurà un quart mural honorífic pintat per l’artista Bernat Oliveres, fill de l’Arcadi Oliveres.

Les temàtiques de les obres presentades hauran de tractar temàtiques com la cultura de pau, l’antiracisme, el feminisme, l’ecologisme, la justícia global, la interculturalitat, l’economia social i solidària o el desarmament. I és requisit indispensable que totes elles tinguin com a element vertebrador l’esperança, que serà el fil conductor d’aquesta segona edició de la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres.

 

murals