NOTÍCIES

La Pau del Cor | Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres

La Pau del Cor va tenir lloc dimecres, 29 de juny, a les 19 h en la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Gairebé 700 persones van assistir a l'acte, que va ser conduït per la periodista Rosa Maria Calaf. Aquesta vigília per la pau va comptar amb la col·laboració de la Direcció General d'Assumptes Religiosos del Departament de Justícia de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, Càritas Diocesana de Barcelona, la XIP (Xarxa Interreligiosa per la Pau) i AUDIR.

Des de Justícia i Pau es va proposar un espai interreligiós i interconviccional de silenci, meditació i vetlla per la pau, amb la participació de diferents tradicions religioses i espirituals i diverses entitats laiques presents a la ciutat. Aquestes van llegir diferents textos referents per a cada comunitat. També es van llegir textos per part de diverses entitats socials, que des de l'humanisme i la defensa del bé comú, defensen la cultura de la pau. La lectura dels diferents textos va ser acompanyada per la música de l'handpan d'en Ravid Goldshmidt.

Entre les comunitats que van participar en aquest acte, es troben la Comunitat Sikh del Raval, la Sinagoga Bet Shalom, l'Església Cristiana Siriana d'Antioquia, el Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, l'Església de La nostra Senyora del Perpetu Auxili d'Ucraïna, l'Església anglicana de Barcelona, l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, l'Església Evangèlica Baptista el Redemptor de Sabadell, l'Església Evangèlica Protestant de Barcelona-Centre, l'Església Ortodoxa Romanesa, l'Església Cristiana Evangèlica de Gràcia, la Comunitat Filipina de la Parròquia de Sant Agustí, l'Església Adventista del Setè Dia, l'Església de la Cienciologia, la fe Bahà’í, Brahma Kumaris, la Federació de Famílies per la Unificació i la Pau Mundial, Sukyo Mahikari i la participació de comunitats catòliques, evangèliques, musulmanes, hinduistes, maçones i budistes. I finalment, representants de l'Institut Català Internacional per la Pau, la Federació Catalana de Voluntariat Social i Lafede.cat.

L'acte va comptar amb la presència de l'Excma. Sra. Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, la Hble. Sra. Lourdes Ciuró, consellera de Justícia, i la Sra. Yvonne Griley, directora d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

Si vols veure totes les imatges dels diferents actes, fes aquí.

Si vols veure el resum en format vídeo, pots fer clic aquí.

A més, pots descarregar el llibret amb les pregàries que es van llegir durant l'acte, fent clic al botó del final del post.