NOTÍCIES

La Plaça del Diàleg | Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres

La Plaça del Diàleg va tenir lloc dijous, 30 de juny, de 10 h a 20 h. La Plaça Universitat de Barcelona va acollir als centenars de persones que van anar prenent part de les diferents activitats que oferia l’acte. La proposta va tenir la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Català Internacional per la Pau, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i Lafede.cat.

Aquesta va ser una iniciativa per tornar a portar el missatge de l’Arcadi als carrers. Durant tot el dia, la plaça va acollir la instal·lació artística “Ser pacifista al segle XXI. Com contribuir a una cultura de pau ara i aquí?”, realitzada per Domestic Data Streamers, amb l’objectiu de compartir els missatges més importants d’Oliveres i de generar espais de trobada, debat i conscienciació de la ciutadania en general. 

A la plaça també s’hi va instal·lar una gran carpa on es podia debatre sobre temes com desarmament, ecologia, fiscalitat justa, educació per la pau, justícia global o desigualtats, amb persones membres de Càritas Barcelona, Centre Delàs, Escola Cultura de Pau, FCVS, FETS, Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, Fundipau, Lafede.cat, Novact, Plataforma per una Fiscalitat Justa i Unipau.

Plaça Universitat, també va comptar amb un espai musical amb un piano, el qual restava a disposició de totes aquelles persones que es volguessin apropar per tocar-lo. A les 18 h, el fill de l’Arcadi, Albert Oliveres, va interpretar algunes cançons del seu disc “Preludis d’un adeu”, que va compondre durant els últims quinze dies de vida del seu pare. 

Per acabar, a les 19 h, va tenir lloc l’acte de cloenda de la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres 2022, conduït per Brigitta Lamoure, i que va consistir en una lectura d’un manifest per la pau, a més d’un moment musical protagonitzat per la cantautora de “Para la guerra nada”, Marta Gómez. 

Si voleu veure totes les imatges dels diferents actes, feu clic aquí.

Si voleu veure el resum en format vídeo feu clic aquí.