NOTÍCIES

Presentació del mapa de l'impacte ambiental de Barcelona

D'on bé l'aigua que bevem, d'on provenen els minerals que fan funcionar els mòbils i com s'obtenen. Qui fabrica la roba que vestim i en quines condicions ho fa. Com és que tenim fruites d'arreu del món i a qualsevol època de l'any. Totes aquestes qüestions que no ens plantegem prou sovint afecten el medi ambient, la salut del planeta i vulneren els drets de milions de persones.

Les afectacions pel malbaratament de recursos són la mort anunciada de molta riquesa del nostre planeta, però està sent la mort real de moldes  comunitats, persones, cultures i estils de vida que, estan liderant la lluita en contra de l'explotació sense control dels recursos per satisfer demandes desmesurades de consum.

Per ser conscients de la realitat i decidir com implicar-nos en la tasca solidària de preservar la natura i defensar els drets humans, hem presentat, juntament amb altres ONG de Lafede.cat i amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, un mapa de conflictologia ambiental sobre els impactes que la ciutat comtal té al món a través de la importació de gas, la indústria tèxtil, la soja, la gestió dels residus, el transport o la pesca. En aquest mapa podem constatar com afecta el nostre consum al medi ambient i la vida de milions de persones arreu, ser conscients és el primer pas per començar a caminar en la bona direcció.

Aquest mapa s'ha elaborat de manera col·lectiva des de l'Eix de Justícia ambiental de Lafede.cat, format per 17 organitzacions: 14 de federades i 3 no federades com Greenpeace, el Consell de Joventut de Barcelona i ONG Grain.

El mapa complet es pot consultar aquí.