NOTÍCIES

Trobada "Caminant amb esperança"

El 23 d’octubre s’ha celebrat la Trobada de persones sòcies i voluntàries de Justícia i Pau a la Parròquia de Sant Josep de Badalona sota el lema “Caminant amb esperança”. Amb aquest acte s’ha donat inici al nou curs i s’ha impulsat el procés de reflexió de les orientacions estratègiques per les activitats a desenvolupar durant el període 2022-2025.

La jornada va començar amb unes paraules de benvinguda del president de l’entitat, Eudald Vendrell, amb un record especial a l’Arcadi Oliveres, seguida d’una pregària dirigida pel nostre consiliari, en Josep Maria Fisa.

Seguidament ens va parlar el Comissionat de Multiculturalitat i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona, Sr. Khalid Ghali, qui ens va explicar la diversitat existent a la ciutat de Barcelona, valorant el pluralisme i la multiculturalitat. També ens va parlar dels reptes existents i de les activitats dutes a terme per l’Ajuntament en diferents àmbits per atendre una ciutadania plural. En acabar la seva exposició es va obrir un interessant diàleg amb ell.

Després d’una pausa pel cafè, es va reprendre la jornada amb una reflexió preparada pel Willy Gerard López, coordinador de l’equip d’incidència de l’Eix de Drets Humans, al fil de la conferència impartida per la catedràtica Sra. Maria José Fariñás al “Encuentro de la Comisión General de Justicia y Paz” celebrat a Valladolid al setembre.

Tot seguit els assistents ens vàrem dividir en cinc grups de treball formats aleatòriament per orientar la tasca de l’Eix de Drets Humans. En cada grup un membre d’aquest eix va fer una explicació dels objectius i de les activitats realitzades per les persones que formen part d’aquest eix i va convidar als altres assistents a la reflexió i a la posada en comú de propostes d’actualització, revisió o modificació de les activitats i de com portar-les a terme. El diàleg endegat en cada grup va ser molt enriquidor amb moltes aportacions de les persones assistents. Aquestes propostes van ser recollides i serviran per orientar les accions de l’Eix de Drets Humans.

Després del treball en grups es va celebrar un dinar de germanor que va esdevenir una oportunitat per compartir experiències i vivències i xerrar una bona estona amb els amics i amigues participants.

Finalment, aquells que van poder quedar-se, van poder participar en l’acte organitzat pels membres de la Comissió de Justícia i Pau a Badalona, en el qual es va presentar l’Agenda Llatinoamericana i es va retre un homenatge al nostre expresident, Arcadi Oliveres.

Va ser una jornada molt participada i enriquidora, que se’ns va quedar curta. Fet que mostra que hi ha moltes idees i ganes de continuar treballant per un món més just i solidari.
 

Joan Maria Raduà
Membre de l’Eix de Drets Humans