NOTÍCIES

XV Premi Memorial Joan Gomis: Obrim període d'admissió d'obres i candidatures

Un any més, obrim la convocatòria del premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis. Enguany, en plena crisi de la COVID-19, es fa palesa més que mai la importància del periodisme solidari, capaç de visibilitzar les iniciatives socials que donen suport als col.lectius que pateixen més les desigualtats i les situacions de crisi.

Aquest guardó, que compta amb el suport del Fons Català de Cooperació, promou un periodisme que fa visibles persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions.

Sota aquest criteri es premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i una trajectòria periodística d'una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Ambdues modalitats han de compartir i promoure els valors solidaris del Memorial. El premi per a cadascuna de les modalitats està dotat amb 1.500 euros. Els premiats, a més, rebran un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis.

El termini d'admissió d'originals i candidatures d'enguany finalitza el 15 de juliol de 2020 i les candidatures per ambdues modalitats s’han de lliurar a través del formulari que es troba a justiciaipau.org/premijoangomis/participa/.

El lliurament de premis tindrà lloc en un acte públic durant el mes de novembre de 2020.

A justiciaipau.org/premijoangomis podreu trobar tota la informació sobre aquest guardó i sobre la figura d'en Joan Gomis.

En el següent cartell trobareu tots els detalls de la nova convocatoria.

Cartell Premi Memorial

Les entitats convocants del premi són: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou. El premi es convoca amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.