NOTÍCIES

XVI Premi Memorial Joan Gomis: Obrim període d'admissió d'obres i candidatures

Un any més, obrim la convocatòria del premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis amb l'objectiu de posar de manifest la importància del periodisme solidari, capaç de visibilitzar les iniciatives socials que donen suport als col·lectius que pateixen més les desigualtats i les situacions de crisi.

Aquest guardó, que compta amb el suport del Fons Català de Cooperació, promou un periodisme que fa visibles persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions.

Sota aquest criteri es premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i una trajectòria periodística d'una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Ambdues modalitats han de compartir i promoure els valors solidaris del Memorial. El premi per a cadascuna de les modalitats està dotat amb 1.500 euros. Les persones premiades, a més, reben un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis.

El termini d'admissió d'originals i candidatures d'enguany finalitza el 19 de juliol de 2021 i les candidatures per ambdues modalitats s’han de lliurar a través del formulari que es troba a justiciaipau.org/premijoangomis/participa/.

El lliurament de premis tindrà lloc en un acte públic durant el mes de novembre de 2021.

Al web justiciaipau.org/premijoangomis podreu trobar tota la informació sobre aquest guardó i sobre la figura d'en Joan Gomis.

En el següent cartell trobareu tots els detalls de la nova convocatoria.

 

Cartell JG 2021
Les entitats convocants del premi són: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou. El premi es convoca amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.