NOTÍCIES

El "luxe" d'accedir a un habitatge - Dilluns dels Drets Humans

El pròxim dilluns 8 d'abril continuarem amb el cicle de xerrades Els Dilluns dels Drets Humans, que organitzem juntament amb Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura. Aquesta conferència (la setena del cicle 2018-2019) porta per títol: "El 'luxe' d'accedir a un habitatge" i abordarà les polítiques públiques que cal implementar perquè l'habitatge sigui garantit com un dret humà i frenar la bombolla actual. 

Poder viure a un habitatge en condicions dignes i segures s’està convertint en un luxe. Els últims anys estem veient l’apropiació de la ciutat per part de l’economia financera, la qual cosa ha provocat la creació d’una segona bombolla immobiliària, tant pels habitatges de compra com, especialment, pels habitatges de lloguer. Davant aquesta situació, cal preguntar-se quines són les polítiques públiques que necessitem per frenar la bombolla i per garantir aquest dret humà. Així com quins són els límits i les potencialitats que, des dels diferents nivells polítics, es poden oferir per corregit aquesta situació d’emergència.

Aquestes i altres qüestions relacionades seran tractades en el llarg de la xerrada, que comptarà amb la participació de:

  • Jaime Palomera, coportaveu del Sindicat de Llogaters. Doctor en Antropologia Social, especialitzada en Economia Política i Habitatge.
  • Sonia Olea, Membre de l'equip d'incidència política de Càritas Espanyola. Experta en habitatge i criminalització de la pobresa.

La moderació de l'acte anirà a càrrec de Roger Palà, periodista i cooperativista del diari Crític. Ha pres part en els projectes periodístics l'Anuari Mèdia.cat, la revista Enderrock o la Directa.

La trobada tindrà lloc el pròxim dilluns 8 d'abril a les 19 ha la seu de Cristianisme i Justícia (Carrer Roger de Llúria, 13, Barcelona) amb entrada lliure. Per saber de què tractaran les properes xerrades del cicle 2018-2019, podeu consultar "Els Dilluns dels Drets Humans" al nostre web.