NOTÍCIES

Fonamentalismes cristians i autoritarismes - Dilluns DH

El pròxim dilluns 13 de gener tindrà lloc la quarta sessió del cicle de conferències Els Dilluns dels Drets Humans, que organitzem juntament amb Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura. Aquesta conferència porta per títol: "Fonamentalismes cristians i autoritarismes".

Fenòmens com Salvini, Orban, Bolsonaro, Trump o Vox han irromput en l’escena política arreu del món. L’ascens al poder de l’extrema dreta ha anat acompanyat d’un discurs marcadament retrògrad, que aposta per un retorn a valors pretesament cristians. Aquesta sessió busca profunditzar sobre la instrumentalització del cristianisme que ha servit per justificar autoritarismes i de quina manera és possible donar-li una resposta des de la mateixa religió.

Aquestes i altres qüestions relacionades seran tractades al llarg de la sessió, que comptarà amb la participació de:

  • Mar Griera, professora de sociologia a la UAB i directora del grup de recerca ISOR.
  • Víctor Codina, Jesuïta. Doctor en teologia, professor a la Universitat Catòlica de Bolivia. Membre de l’equip de Cristianisme i Justícia.

La moderació de l'acte anirà a càrrec d'en Joan Carles Peris, cap de la secció Internacional de TV3.


Com cada sessió, tindrà lloc a les 19 h a la seu de Cristianisme i Justícia (Carrer Roger de Llúria, 13, Barcelona) amb entrada lliure. Per saber quins temes es tractaran a la resta de sessions del cicle 2019-2020, podeu consultar "Els Dilluns dels Drets Humans" al nostre web.