«Unir a la família humana per protegir la nostra casa comuna» (LS 13)

Amb el lema Escoltar i caminar junts, 7 anys després de la publicació de l’encíclica Laudato si’ del Papa Francesc,  durant la setmana del 22 al 29 de maig, els 1.300 milions de catòlics d’arreu del món, celebrem  els progressos que ja s’estan aconseguint en el camí de la conversió ecològica integral i ens volem comprometre a caminar plegats per  intensificar els nostres esforços en la cura de la casa comuna.

Escoltar i caminar junts

La Xarxa Laudato si’ és una xarxa oberta amb vocació de créixer i aplegar totes les entitats de l’església catalana que vulguin implicar-se en l’acció comunitària per a la cura de la creació, per això anima a totes les entitats catòliques de Catalunya a formar-ne part. Només cal tenir ganes de caminar plegades. La Setmana Laudato si’ pot ser un bon moment per a incorporar-s’hi.

Us convidem a fer un pas més en el compromís que moltes entitats van signar en motiu del 5è aniversari de l’encíclica LS.

Ompliu el següent formulari per incorporar-vos a la Xarxa Laudato si’:

  Ja formen part de la Xarxa Laudato si’

  Acción Católica General
  Entrecultures
  Església Arxidiocesana de Barcelona
  Fundació Escoles Parroquials
  Justicia i Pau
  Fundació Joan Maragall
  Mans Unides
  Acció Catòlica Obrera
  Bosco Global
  Càritas
  Grup Sant Jordi
  The Economy of Francesco
  Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat
  Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona
  Cristianisme i Justicia
  uic Barcelona

  Campanya “La conversió ecològica és possible”

  Per mostrar els passos que ja s’estan fent per assolir els objectius Laudato si’, us proposem que ens ajudeu a difondre durant la Setmana Laudato si’ els vídeos de la campanya “La conversió ecològica és possible” que il·lustren com la transformació a favor de l’ecologia integral és possible, real i concreta.

  Es tracta de començar el diumenge 22 de maig amb el vídeo inicial i del  23 al 29 de maig anar fent córrer per les xarxes cada dia un vídeo seguint l’ordre dels OLS. Si ens doneu un cop de mà aconseguirem que arribin a tots els racons de Catalunya!

  Plataforma d’acció Laudato si’

  Durant aquesta setmana el Papa Francesc renova la seva crida a les comunitats catòliques d’arreu del món a iniciar un camí de set anys per arribar a ser totalment sostenibles i construir plegades, en l’esperit de l’ecologia integral, el futur que volem: un món més inclusiu, fraternal, pacífic i sostenible. Per això ens demana d’unir els nostres esforços a través de la Plataforma d’Acción Laudato Si’, en el marc del camí “Sinodal”.

  Test d'autodiagnòstic per a Parròquies EcoSolidàries

  Aquest qüestionari vol ajudar a les parròquies i comunitats cristianes a identificar aquelles bones pràctiques que ja es porten a terme i proporcionar pistes per a poder avançar.