Del 21 al 28 de maig, persones de tot el món es reuneixen per celebrar la Setmana Laudato Si’ 2023 , una commemoració dedicada a reflexionar i actuar d’acord amb el missatge de l’encíclica Laudato Si’ del Papa Francesc sobre la conversió ecològica integral. El tema d´aquest any, “Esperança per a la Terra. Esperança per a la humanitat”, se centra en la connexió de totes les coses i la necessitat d’un compromís renovat amb la justícia mediambiental.

PROPOSTES PER A LA SETMANA LAUDATO SI’ 2023

La Setmana Laudato Si’ és una ocasió perquè persones de totes les creences i procedències s’uneixin a l’acció per protegir el medi ambient i garantir que es preservi per a les generacions futures. Hi ha moltes accions que podeu dur a terme durant la Setmana Laudato Si’ per influir directament i significativament en el món que ens envolta, us en proposem algunes.

Organitzar una projecció de la pel.lícula LA CARTA

La pel.lícula La Carta: Un missatge per a la nostra Terra, que s’ha convertit en un fenòmen viral, presenta un líder indígena de l’Amazones, un refugiat climàtic del Senegal, una activista juvenil de l’Índia i una parella de científics dels Estats Units que, en representació de les veus que sovint no s’escolten a la conversa global sobre el nostre planeta, dialoguen sobre la Carta Encíclica Laudato Si’ amb el Papa Francesc. El documental presenta, a través d’aquestes persones, els grans reptes socials i ambientals del nostre món i, a través de la seva trobada transformadora amb el Papa i entre ells, aporten una nova esperança per a la nostra casa comuna.

Si us animeu a organitzar una projecció cliqueu aquí per baixar-vos la pel.lícula en versió original subtitulada al català, per demanar informació per organitzar un fòrum i cartells per fer la difusió.

Visitar la Mostra d’Art descalç i participar en les activitats i tallers que l’acompanyen

La mostra d’Art descalç per la Terra, fruit d’un itinerari compartit d’artistes i persones de diferents tradicions religioses, de diferents sensibilitats espirituals i de diferents conviccions, ens proposa el camí de l’Art com a via d’eixamplament de la consciència i de connexió profunda amb nosaltres mateixos, amb els altres, amb la Natura i amb el Misteri Creador que amara tot el que existeix.

Tal com ho expressa el Papa Francesc a l’encíclica Laudato si’:

“Si tenim en compte la complexitat de la crisi ecològica i les seves múltiples causes,  hauríem de reconèixer que les solucions no poden arribar des d’una única manera  d’interpretar i transformar la realitat. També és necessari acudir a les diverses riqueses  culturals dels pobles, a l’art i a la poesia, a la vida interior i a l’espiritualitat. (LS63)”

Us convidem doncs a participar de les activitats i tallers que acompanyen la mostra amb l’esperança que del cor d’aquesta experiència en brollaran la força que ens encoratgi a comprometre’ns decididament en favor de la Vida de tots els éssers vivents de la Terra, la nostra casa comuna. Per a més informació i per inscriure’s als tallers cliqueu aquí.

Escoltar i caminar junts

La Xarxa Laudato si’ és una xarxa oberta amb vocació de créixer i aplegar totes les entitats de l’església catalana que vulguin implicar-se en l’acció comunitària per a la cura de la creació, per això anima a totes les entitats catòliques de Catalunya a formar-ne part. Només cal tenir ganes de caminar plegades. La Setmana Laudato si’ pot ser un bon moment per a incorporar-s’hi.

Us convidem a fer un pas més en el compromís que moltes entitats van signar en motiu del 5è aniversari de l’encíclica LS.

Ompliu el següent formulari per incorporar-vos a la Xarxa Laudato si’:

  Ja formen part de la Xarxa Laudato si’

  Acción Católica General
  Entrecultures
  Església Arxidiocesana de Barcelona
  Fundació Escoles Parroquials
  Justicia i Pau
  Fundació Joan Maragall
  Mans Unides
  Acció Catòlica Obrera
  Bosco Global
  Càritas
  Grup Sant Jordi
  The Economy of Francesco
  Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat
  Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona
  Cristianisme i Justicia
  uic Barcelona

  Plataforma d’acció Laudato si’

  Durant aquesta setmana el Papa Francesc renova la seva crida a les comunitats catòliques d’arreu del món a iniciar un camí de set anys per arribar a ser totalment sostenibles i construir plegades, en l’esperit de l’ecologia integral, el futur que volem: un món més inclusiu, fraternal, pacífic i sostenible. Per això ens demana d’unir els nostres esforços a través de la Plataforma d’Acción Laudato Si’, en el marc del camí “Sinodal”.

  Test d'autodiagnòstic per a Parròquies EcoSolidàries

  Aquest qüestionari vol ajudar a les parròquies i comunitats cristianes a identificar aquelles bones pràctiques que ja es porten a terme i proporcionar pistes per a poder avançar.