Del 19 al 26 de maig, persones de tot el món es reuneixen per celebrar la Setmana Laudato Si’ 2024 , una commemoració dedicada a reflexionar i actuar d’acord amb el missatge de l’encíclica Laudato Si’ del Papa Francesc sobre la conversió ecològica integral. El tema d´aquest any, “Llavors d’esperança”, és una crida a ser sembradors d’esperança  en el nostre món, una esperança arrelada en la fe i l’amor.

PROPOSTES PER A LA SETMANA LAUDATO SI’ 2024

La Setmana Laudato Si’ és una ocasió perquè persones de totes les creences i procedències s’uneixin a l’acció per protegir el medi ambient i garantir que es preservi per a les generacions futures. Hi ha moltes accions que podeu dur a terme durant la Setmana Laudato Si’ per influir directament i significativament en el món que ens envolta, us en proposem algunes.

Seguir la guia de celebració oficial de la setmana Laudato si’

Amb l’objectiu de fomentar un respecte més profund per la creació, promoure hàbits sostenibles i aprofundir el nostre compromís amb un estil de vida que respecti la Creació, aquesta guia aborda cada dia un aspecte específic de la conversió ecològica i proposa cites inspiradores, activitats pràctiques, reflexions i oracions per inspirar canvis significatius a la nostra interacció amb el medi ambient.

Participar a la trobada interreligiosa i interconviccional “LA PAU AL COR”

El 23 de maig, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Música, paraula i cant uneixen les diferents tradicions espirituals, religioses i conviccionals presents a la ciutat, creant una atmosfera de silenci, reflexió i gest compartit a favor de la pau i la concòrdia. L’art és una via d’expressió que ens permet gaudir de la diversitat cultural i de creences i, a la vegada, un patrimoni comú que pot facilitar el coneixement mutu i afavorir una convivència pacífica.

 

Organitzar una projecció de la pel.lícula LA CARTA

La pel.lícula La Carta: Un missatge per a la nostra Terra, que s’ha convertit en un fenòmen viral, presenta un líder indígena de l’Amazones, un refugiat climàtic del Senegal, una activista juvenil de l’Índia i una parella de científics dels Estats Units que, en representació de les veus que sovint no s’escolten a la conversa global sobre el nostre planeta, dialoguen sobre la Carta Encíclica Laudato Si’ amb el Papa Francesc. El documental presenta, a través d’aquestes persones, els grans reptes socials i ambientals del nostre món i, a través de la seva trobada transformadora amb el Papa i entre ells, aporten una nova esperança per a la nostra casa comuna.

Si us animeu a organitzar una projecció cliqueu aquí per baixar-vos la pel.lícula en versió original subtitulada al català, per demanar informació per organitzar un fòrum i cartells per fer la difusió.

Participar a la trobada de cloenda de la 1a edició d’ART DESCALÇ PER LA TERRA

 

Art descalç per la Terra, fruit d’un itinerari compartit d’artistes i persones de diferents tradicions religioses, de diferents sensibilitats espirituals i de diferents conviccions, ens proposa el camí de l’Art com a via d’eixamplament de la consciència i de connexió profunda amb nosaltres mateixos, amb els altres, amb la Natura i amb el Misteri Creador que amara tot el que existeix.

El 2 de juny pel matí al monestir de Sant Jeroni de la Murtra volem reviure, celebrar i agrair el camí que hem fet amb totes les persones que han participat en aquesta edició d’Art descalç per la Terra. És una jornada oberta que també s’adreça a totes aquelles que vulguin conèixer el projecte. Us convidem doncs a participar-hi amb l’esperança que del cor d’aquesta experiència en brollaran la força que ens encoratgi a comprometre’ns decididament en favor de la Vida de tots els éssers vivents de la Terra, la nostra casa comuna.

Plataforma d’acció Laudato si’

Durant aquesta setmana el Papa Francesc renova la seva crida a les comunitats catòliques d’arreu del món a iniciar un camí de set anys per arribar a ser totalment sostenibles i construir plegades, en l’esperit de l’ecologia integral, el futur que volem: un món més inclusiu, fraternal, pacífic i sostenible. Per això ens demana d’unir els nostres esforços a través de la Plataforma d’Acción Laudato Si’, en el marc del camí “Sinodal”.

Test d'autodiagnòstic per a Parròquies EcoSolidàries

Aquest qüestionari vol ajudar a les parròquies i comunitats cristianes a identificar aquelles bones pràctiques que ja es porten a terme i proporcionar pistes per a poder avançar.