Temps de Nadal

Tal com ho expressava el Papa Francesc en presentar la seva darrera encíclica Fratelli tutti:  Els signes dels temps mostren clarament que la fraternitat humana i la cura de la creació constitueixen l’únic camí cap al desenvolupament integral i la pau.

En iniciar un nou any litúrgic us convidem a avançar pel camí de la conversió ecològica integral tenint presents aquests dos aspectes i us oferim algunes propostes, materials i reflexions que us hi poden ajudar.

Propostes i materials per als més joves

Us convidem a sumar-vos a les següents propostes per animar, des de la catequesi, l’escola o l’esplai, a viure en família el Temps d’Advent i les Festes Nadalenques, facilitant que els infants puguin entendre el seu significat i fent una especial incidència en l’educació per a la cura de la creació i l’espiritualitat ecosolidària.

Pregàries per la pau

Podeu incorporar aquestes oracions a les vostres pregàries i celebracions habituals,  lliurar-les als membres de la comunitat  per animar-los a pregar  o enviar-les a través de la xarxa per fer-ne difusió.

Laudato si’ a les celebracions dominicals del Temps d’Advent i Nadal

Elements (reflexions a partir de les lectures, pregàries…) que us poden ser d’utilitat a l’hora d’introduir elements per a la conversió ecològica integral en les celebracion dominicals durant el Temps d’Advent i Nadal.

Test d'autodiagnòstic per a Parròquies EcoSolidàries

Aquest qüestionari vol ajudar a les parròquies i comunitats cristianes a identificar aquelles bones pràctiques que ja es porten a terme i proporcionar pistes per a poder avançar.