Temps de la creació

Cada any, de l´1 de setembre al 4 d´octubre, la família cristiana s´uneix en aquesta celebració global de pregària i acció per protegir la nostra casa comuna. És un temps especial en què celebrem Déu com a Creador i reconeixem la Creació com l’acte diví continu que ens convoca com a col·laboradors per estimar i cuidar el do de tot allò creat. Com a seguidors de Crist de tot el món, compartim una crida comuna a tenir cura de la Creació.

 

ESPERANÇAR I ACTUAR AMB LA CREACIÓ

Enmig de la triple crisi planetària del canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat i la contaminació, molts comencen a desesperar-se i a patir ansietat ecològica. Com a persones de fe, estem cridats a proclamar l’esperança que inspira la nostra fe, l’esperança de la resurrecció. No es tracta d’una esperança sense acció, sinó d’una esperança encarnada a accions concretes de pregària i predicació, servei i solidaritat.

Propostes per celebrar el Temps de la Creació

Us animem a utilitzar aquestes propostes per organitzar accions, actes, pregàries i celebracions durant el Temps de la Creació en el sí de la vostra parròquia o comunitat. 

Propostes i materials per als més joves

Us convidem a sumar-vos a les següents propostes per animar, des de la catequesi, l’escola o l’esplai, a viure en família el Temps de la creació, facilitant que els infants puguin entendre el seu significat i fent una especial incidència en l’educació per a la cura de la creació i l’espiritualitat ecosolidària.

Pregàries al Creador

Podeu incorporar aquestes oracions a les vostres pregàries i celebracions habituals, escollir-ne algunes per preparar una vetlla de pregària per la creació o simplement lliurar-les als membres de la comunitat  per animar-los a pregar per la creació i enviar-les a través de la xarxa per fer-ne difusió.

Test d'autodiagnòstic per a Parròquies EcoSolidàries

Aquest qüestionari vol ajudar a les parròquies i comunitats cristianes a identificar aquelles bones pràctiques que ja es porten a terme i proporcionar pistes per a poder avançar.