Temps de la Creació

Cada any, de l’1 de setembre al 4 d’octubre, els cristians d’arreu del món estem cridats a aprofundir la nostra relació amb el Creador, amb tots els nostres germans i amb tota la creació.  El lema d’enguany: “Que la justícia i la pau flueixin vol despertar la nostra consciència al clam de la Terra i al clam dels pobres perquè junts podem ser un cabalós riu de justícia i pau que aporti nova vida a la Terra i a les generacions futures, un riu que pugui moure les muntanyes de la injustícia.

PROPERS ESDEVENIMENTS

Us convidem a participar en els següents actes i a fer-nos arribar els vostres per tal de poder donar-los a conèixer.

PROPOSTES PER CELEBRAR EL TEMPS DE LA CREACIÓ

Us animem a utilitzar aquestes propostes per organitzar accions, actes, pregàries i celebracions durant el Temps de la Creació en el sí de la vostra parròquia o comunitat. 

Propostes i materials per als més joves

Us convidem a sumar-vos a les següents propostes per animar, des de la catequesi, l’escola o l’esplai, a viure en família el Temps de la creació, facilitant que els infants puguin entendre el seu significat i fent una especial incidència en l’educació per a la cura de la creació i l’espiritualitat ecosolidària.

Pregàries al Creador

Podeu incorporar aquestes oracions a les vostres pregàries i celebracions habituals, escollir-ne algunes per preparar una vetlla de pregària per la creació o simplement lliurar-les als membres de la comunitat  per animar-los a pregar per la creació i enviar-les a través de la xarxa per fer-ne difusió.

Test d'autodiagnòstic per a Parròquies EcoSolidàries

Aquest qüestionari vol ajudar a les parròquies i comunitats cristianes a identificar aquelles bones pràctiques que ja es porten a terme i proporcionar pistes per a poder avançar.