15/04/2023 - 09:45 - 13:30
Punt d’Informació dels Espais Naturals del Remolar-Filipines (Viladecans

Matinal Tallers d’Art descalç al Delta del Llobregat

Pel dia 15 d'abril de 2023 a les 9:45 h al Delta del Llobregat (Espai Natural Remolar-Filipines), s'ha organitzat el tercer acte del Projecte Art descalç per la Terra, que es desenvolupa al llarg del curs 22/23, en aquesta edició centrat en els conflictes per la terra fèrtil. Art descalç per la Terra és una iniciativa de Justícia i Pau amb col·laboració de la XIP i amb la participació d'un grup d'artistes, per a promoure un procés de transformació personal integral orientat a una nova vinculació amb la Natura a través de l'Art.

Aquest tercer pas completa l’itinerari dels altres dos passos, disposant-nos a entrar en comunió amb la dimensió sagrada de la Natura a través de la creació artística, acompanyats de la mà d’artistes d’Art descalç per la Terra. Tots som convidats a desplegar el potencial artístic que portem dins, a través del qual podem desvetllar o aprofundir la nostra percepció espiritual de l’existència i del Tot del qual formem part.

Hem demanat a l’Ajuntament de Viladecans que aculli aquesta nova activitat del projecte en el seu municipi justament pel gran valor simbòlic que tenen els Espais Naturals del Delta del Llobregat; uns ecosistemes naturals d’excepcional bellesa i de gran valor ecològic, defensats i preservats amb tenacitat davant l’amenaça dels grans projectes d’ocupació del territori, concebuts des d’un model de desenvolupament discordant amb la Natura.

 

PLA DE L'ACTIVITAT:

El matí s'iniciarà amb una breu presentació del lloc on ens trobem per part de la tinenta d'Alcaldia de Medi Ambient i Sostenibilitat de Viladecans; del seu valor natural i de les lluites passades, presents i futures per la seva preservació. A continuació farem una breu meditació conjunta, per a afinar els sentits i obrir la consciència, disposant-nos a entrar junts en l’espai sagrat de la Natura. Tot seguit, cadascú s’unirà al petit grup de persones amb qui realitzarà el taller on s’ha inscrit i, acompanyat del «seu» artista, anirà al lloc on faran l’activitat. En acabar ens tornarem a reunir tots per agrair l’experiència viscuda i acomiadar-nos sabent que alguna cosa important ens ha traspassat.

Tots els qui ho desitgin podran presentar les creacions realitzades en els tallers, junt amb les obres realitzades pels artistes, en la Mostra d’Art descalç per la Terra que tindrà lloc a la Sala d’exposicions del Centre Cívic de la Barceloneta, des del 18 de maig fins al 9 de juny.

L’activitat és gratuïta.

Poden inscriure’s famílies amb infants, és una activitat molt propícia per fer-la junts; en aquest cas, cal que els i les menors d’edat s’inscriguin en el mateix taller que un dels seus progenitor@s.

Per últim, cal afegir que si un dia abans de la data assenyalada, el pronòstic del temps fos molt desfavorable, l'activitat es traslladaria al 29 d'abril. Els canvis es comunicarien per mail o Whatsapp. 

Fes clic aquí per accedir al FORMULARI D'INSCRIPCIÓ!
 

Cartell


COM ARRIBAR-HI:

 • Amb vehicle privat
  • Des de Barcelona o Castelldefels, cal agafar l’autovia de Castelldefels (C-31) i desviar-se a la sortida Viladecans – les Filipines.
  • Des de Viladecans, cal agafar el Camí del Mar que ens porta, seguint les indicacions de les rotondes, a l’Espai Natural Remolar-Filipines.

CAL DEIXAR EL COTXE A L’APARCAMENT EXTERIOR que està senyalitzat a prop de la zona de llarga espera dels taxis. DESPRÉS CAL CAMINAR ENTRE 20 I 40 MINUTS segons el pas, FINS AL PUNT D’INFORMACIÓ, on ens trobarem.

 • Amb transport públic
  • El bus L-99, que es pot agafar a prop de les estacions de tren de Gavà i Viladecans, s'atura a la parada Aparcament empleats T1, que queda a 500 m de l'entrada de l'espai natural. DESPRÉS CAL CAMINAR ENTRE 20 I 40 MINUTS segons el pas, FINS AL PUNT D’INFORMACIÓ, on ens trobarem.
 • A peu o en bicicleta
  • Des de Viladecans pel camí del Mar; i des del Prat, per l'avinguda de l'Aeroport que té carril bici.

Barcelona