Papa FrancescEl Papa Francesc ha convocat tota l’Església mundial, el dissabte 7 de setembre, a una jornada de dejuni i pregària per demanar la pau a Síria, a Orient Mitjà i a totes les altres zones en guerra del món. Ha convidat a participar-hi a tots els cristians, els creients de totes les altres tradicions religioses i a totes les persones de bona voluntat.
En el seu comunicat, el Papa Francesc ha condemnat l’ús d’armes químiques i ha fet una forta crida a les parts implicades a no tancar-se en els propis interessos i iniciar el camí de la negociació. Ha demanat també a la Comunitat internacional fer tots els esforços possibles per facilitar la pau en aquell país i atendre les víctimes i els refugiats. I ha proclamat: “Volem un món de pau, volem ser homes i dones de pau, volem que en la nostra societat, esquinçada per divisions i conflictes, esclati la pau. Mai més la guerra! Mai més la guerra! La pau és un do massa preciós, que ha de ser promogut i tutelat”.

L'Arquebisbat de Barcelona s'ha unit a la convocatòria i ha convocat també per al mateix dia, de 19 a 21 h, una vetlla de pregària que tindrà lloc a la Catedral de Barcelona.

Així mateix, la Delegació d'Ecumenisme de l'Arquebisbat de Barcelona ha organitzat a les 12 h del mateix dia una pregària interreligiosa a la Parròquia de Sant Pau del Camp. També la Comunitat de Sant'Egidio a Barcelona ha convocat una vetlla de pregària pel mateix dia a les 21.15 h a la Parròquia dels Sants Just i Pastor.

A tot Catalunya, diferents bisbats i entitats s'han sumat a aquesta jornada convocant diferents pregàries i eucaristies.

Més informació d'aquests i altres actes a catalunyareligio.cat 
Justícia i Pau convida a unir-se a aquesta jornada de pregària i dejuni i a participar en les esmentades convocatòries.

(Vegeu comunicat de Justícia i Pau sobre el conflicte).