NOTÍCIES

Inaugurem la 1a Mostra d'Art Descalç per la Terra

El pròxim 18 de maig, a les 19:30 h s'inaugurarà, al Centre Cívic de la Barceloneta de Barcelona, la 1a Mostra d'Art descalç per la Terra.

Aquest projecte, representa molt més que una exposició col·lectiva. És la culminació d'un itinerari compartit de comunió profunda amb la Natura i amb les altres persones a través de l'Art, iniciat fa més de sis mesos per una trentena d'artistes i compartit fins ara amb més de dues-centes de persones.

Perquè l'Art, viscut des de la humilitat, és una via per percebre i compartir el Misteri profund de la realitat, més enllà de la racionalitat i de les diferències que ens separen. A través de l'Art podem connectar amb la dimensió sagrada de La Terra i sentir que som part d'un Tot harmoniós que ens transcendeix. Només des d'aquí serem capaços d'obrir camins per una nova manera de viure com a humans en la Casa Comuna de Tots els vivents.

Des d'aquestes conviccions, Justícia i Pau impulsa i sosté el projecte Art descalç per la Terra, des d'una perspectiva intereligiosa, interespiritual i interconviccional, amb la certesa que aquest itinerari interior mediat a través de l'Art és un ferment per la gran transformació eco-personal i eco-social que com a humanitat hem d'afrontar.

Aquesta 1a edició del projecte se centra en els conflictes pels usos de la terra, pels quals de forma sostinguda es va reduint l'extensió d'ecosistemes naturals i de conreus sostenibles.

El punt de partida d'aquest itinerari vers la mostra va ser la «Trobada de Meditació per la Terra a través de l'Art», que es va realitzar a Vil·la Joana (parc natural de Collserola) el passat mes de novembre, amb la participació d'una vuitantena de persones.

La següent fase va ser la Matinal «Toquem de peu a Terra», que es va fer a principis de març a Sant Jeroni de la Murtra (Parc de la Serra de Marina), on novament va participar una vuitantena de persones. Si bé l'objectiu de la trobada de meditació era la connexió espiritual a la Natura i amb els altres, el d'aquesta ocasió era la presa de consciència lúcida i crítica de quins són actualment els conflictes pels usos de la terra, a partir del testimoni de diverses persones compromeses.

Des d'aquesta obertura espiritual i des d'aquesta consciència crítica s'ha obert pas la 3a etapa, el «Temps de Creació», al llarg del qual cada artista ha estat elaborant una obra per presentar a la mostra; un temps personal de treball en sintonia amb els altres que s'ha volgut completar amb un espai d'acompanyament gratuït als altres: Els «Tallers d'Art descalç al Delta del Llobregat» que es van fer el passat mes d'abril als Espais Naturals del Remolar-Filipines, on es va inscriure una setantena de persones. Cal remarcar que algunes de les artistes que treballen amb joves han coordinat un total d'uns 200 nois i noies que han realitzat un gran mosaic col·lectiu que s'exposa juntament amb les obres dels artistes i dels participants en els tallers.

És des d'aquest recorregut que es presenta la 1a Mostra d'Art descalç per la Terra, i per això, molt més que una convencional exposició col·lectiva. Per tal de promoure una experiència vivencial d'aquesta, s'han organitzat diverses activitats i tallers entre el 18 de maig i el 9 de juny:

 • Dijous 18 de maig a les 19:30: Acte d'inauguració on es donarà la benvinguda amb una performance de dansa al voltant d'un Kolan.
  ENTRADA LLIURE
   
 • Dijous 25 de maig a les 19 h: Visita guiada oberta al públic, on cada artista presenta la seva obra.
  ENTRADA LLIURE
   
 • Dilluns 22 de maig de 19 a 21 h: Tallers de «Contemplació de la Bellesa de la Natura a través de l'Art».
  INSCRIPCIÓ
   
 • Dimarts 23 de maig de 10 a12 h: Taller «Sentir la terra amb les nostres mans». 
  INSCRIPCIÓ
   
 • Dimecres 31 de maig de 10:30 a 13 h: «Ikebana. Art floral en harmonia amb la Natura».
  INSCRIPCIÓ
   
 • Dijous 1 de juny de 19 a 21 h: Trobada organitzada per JP, XIP i AUDIR-jove «Art, Natura i Espiritualitat. Joves de diferents creences en diàleg». 
  ENTRADA LLIURE
   
 • Dissabte 3 de juny de 11 a 13 h: Taller «Creació Viva. Art col·lectiu inspirat en la Natura». 
  INSCRIPCIÓ

Cal inscripció prèvia per als tallers.

La darrera etapa d'aquest itinerari serà la itinerància de la Mostra per diferents centres culturals, espirituals i socials de Catalunya, suscitant en cada lloc la participació dels diferents col·lectius que s'hi trobin en sintonia.

El repte i el desig de la mostra d'art que s'ofereix com a fruit d'aquest recorregut personal i col·lectiu és que comuniqui la mateixa vibració de comunió en aquells qui la contemplin.

 

Tallers