NOTÍCIES

La Pau del Cor | Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres 2023

L’acte més simbòlic de la Setmana per la Pau va tenir lloc dimecres 10 de maig, a les 19 h, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Gairebé 400 persones van assistir a l'acte, que va ser conduït per la periodista de TV3, Mireia Prats. Aquesta vigília per la pau va comptar amb la col·laboració de la Direcció General d'Assumptes Religiosos del Departament de Justícia de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, Càritas Diocesana de Barcelona, la XIP (Xarxa Interreligiosa per la Pau) i AUDIR.

Per segon any consecutiu, es va proposar un espai interreligiós i interconviccional de silenci, meditació i vetlla per la pau, amb la participació de diferents tradicions religioses i espirituals i diverses entitats laiques presents a la ciutat. L’acte va començar amb la crida a l’oració (adhan), cantada en àrab, i la benvinguda a l’acte per part de la conductora. Enguany, a la lectura pausada dels missatges d’esperança, es van afegir diversos moments musicals. El músic Albert Oliveres va interpretar tres peces al piano en diferents moments de la vigília. Les persones assistents també vam poder gaudir del cant bengalí “Mama Mana Mandire” de Bhaktivinoda Thakura, interpretat per la comunitat d’Hinduisme-Vaishnava, el cant en japonès de la comunitat Sukyo Mahikari, el cant en hebreu de la comunitat de Bet Shalom i el cant i dansa sufí del grup Aslan.

Entre les comunitats participants i convocades per la Xarxa Interreligiosa per la Pau van ser-hi l’Església Ortodoxa Apostòlica Antioquena d’Espanya, l’Església Scientology, l’Església Cristiana Evangèlica de Gràcia, el Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, l’Església Ortodoxa del Patriarcat Serbi, l’Església Luterana alemanya a Barcelona, la GOAC (Germanor Obrera d’Acció Catòlica), l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, la Sinagoga Bet Shalom i l’ACO (Acció Catòlica Obrera).

També hi han estat presents membres de la fe Bahà’í, de Brahma Kumaris, de la Federació de Famílies per la Unificació i la Pau Mundial, de Sukyo Mahikari i de comunitats catòliques, evangèliques, musulmanes, hinduistes, maçones i budistes. I per últim, representants de l’Institut Català Internacional per la Pau, la Federació Catalana de Voluntariat Social, Fundipau i LaFede.cat.

Si voleu veure totes les fotografies de l'acte, feu clic aquí.

També voleu veure un videoresum en el següent enllaç.

A més, pots descarregar el llibret amb les pregàries (en català, castellà i anglès) que es van llegir durant l'acte, fent clic al botó del final del post.