NOTÍCIES

Iniciem un projecte d’Art al servei de la transformació ecològica integral

El grup de treball Ecologia i Justícia, que forma part de l’Eix de Desenvolupament Humà Integral de Justícia i Pau de Barcelona, inicia el Projecte Art LS’ amb l’objectiu de contribuir, a través de l’Art, a la transformació ecològica integral de les persones i de la societat.

El fet que la contundència i el rigor dels incomptables informes que la comunitat científica ha publicat en les darreres dècades no han sigut suficients per a canviar el rumb de la societat vers un col·lapse ecològic i social, ens posa davant la constatació que cal promoure el canvi per altres vies.

Com diu LS’, No es tracta de parlar tant d’idees, com sobretot de les motivacions que sorgeixen de l’espiritualitat per a alimentar una passió per la cura del món. Perquè no serà possible comprometre’s en coses grans solament amb doctrines sense una mística que ens animi, sense “uns mòbils interiors que impulsen, motiven, encoratgen i donen sentit a l’acció personal i comunitària” (LS‘ 216).

La transformació real i persistent vers una societat més justa i ecològica només es pot aconseguir promovent una transformació profunda de les persones que les connecti de nou a la natura i les porti més enllà de la materialitat. I amb les raons, per més irrevocables que siguin, no n’hi ha prou.

És clau, per tant, recuperar la nostra capacitat primigènia de sentir-nos units amb la Natura, de gaudir-la, de meravellar-nos, d’admirar la seva Bellesa, de jugar..., i experimentar de nou el seu caràcter sagrat, per tal de retrobar la nostra veritable identitat com a Humans, Fills de la Terra, Germans de la Biosfera, consciència espiritual de Gaia.

I aquí és on ens adonem del gran poder de l’Art com a vehicle del retrobament que anhelem amb la Natura Sagrada; perquè el camí de l’Art salta els obstacles de la racionalitat i somou el cor; perquè l’experiència de l’Art és una experiència emocional i espiritual; perquè l’Art és una via d’unió i d’unificació interior; perquè l’Art cerca la Bellesa i la Bellesa és el llenguatge de la Natura.
 

Accedir al document ART LS’, els orígens fent clic a continuació.