Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia
COMUNICATS

Denunciem la greu situació de risc del defensor de drets humans Danilo Rueda i de la Comissió de Justícia i Pau (J&P)

Com a membres de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, i per l'estreta vinculació amb la Comisión Intereclesial de Justicia y Paz Colombia, ens fem ressò d'aquest manifest. A banda, hem començat un procés d'incisió directa amb les autoritats colombianes.

 

Assenyalaments posen en greu risc el defensor de drets humans Danilo Rueda
i la Comissió de Justícia i Pau (J&P)

Des de la Taula catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia volem expressar la nostra més seriosa preocupació sobre el greu risc que enfronta la Comissió Intereclesial de Justícia i Pau (J&P) i el seu representant legal, Danilo Rueda.

En conseqüència, instem a l’Estat Colombià a:

  • Manifestar el seu suport i suport públic a la tasca de les persones defensores de drets humans i en particular a la Comissió de Justícia i Pau, subratllant la legitimitat del seu treball.
  • Assegurar que la tasca de les persones defensores de drets humans no sigui objecte de campanyes de desprestigi i manipulació amb finalitats polítiques, i sancionar els/les responsables.
  • Investigar sobre els procediments que hagin permès l’enregistrament en espais no permesos i els responsables d’aquestes filtracions que posen en risc greu la integritat física de les persones defensores, alhora que interfereixen i perjudiquen la seva tasca legal i legítima de defensa dels drets humans.

Podeu llegir el comunicat complet aquí.