NOTÍCIES

Stop ecocidis, cuidem el planeta

Justícia i Pau s'adhereix a la crida ciutadana per demanar a les forces polítiques democràtiques del Parlament de Catalunya que aprovin la proposta per presentar a la Mesa del Congrés dels Diputats la Proposició de llei de modificació de la Llei de l'Estat 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, per reconèixer al nostre ordenament legal el crim d'ecocidi i donar suport a la iniciativa adreçada a l'Estatut de Roma per incorporar-lo al Tribunal Penal Internacional.

Els ecocidis comesos durant dècades continuen desenvolupant de forma impune en la majoria de països del món, fet que agreuja enormement la crisi ecològica del planeta, comprometent la seguretat de la nostra generació i de les generacions futures. És responsabilitat tant de la ciutadania com de les entitats socials, sector privat i institucions públiques del nostre país preservar els espais naturals i serveis ecosistèmics que sustenten les nostres vides. De la mateixa manera, és la nostra responsabilitat la de vetllar perquè la petjada ecològica de la nostra economia no comporti cap destrucció o greu dany ambiental.

Els actuals tractats, acords i ordenaments jurídics estatals interns no preveuen la correcció o compensació del crim d'ecocidi. Diversos països com França, Bèlgica, Vanuatu i les Maldives ja s'han compromès a donar suport a l'esmena a l'Estatut de Roma per la incorporació del crim d'ecocidi.

 

Si voleu ampliar la informació sobre els ecocidis, consulteu el web de StopEcocidio