NOTÍCIES

Com podem treballar l’ecologia, l’espiritualitat i la pau

A finals de novembre de l’any passat, va tenir lloc la trobada anual de la Xarxa Interreligiosa per la Pau (XIP). Fruit d’aquella trobada, sorgeix aquest document de conclusions que avui fem públic.

La trobada de la XIP, que en aquesta tercera edició portava per títol “Ecologia, Espiritualitat i Pau”, es va dur a terme els dies 20 i 21 de novembre del 2020. El primer dia, les personesDocument conclusions XIP participants van gaudir de l’espectacle “La mama dels arbres” sobre la que va ser la premi Nobel de la Pau del 2004, Wangari Manathai. Durant el segon dia, la trobada es va dividir en dues parts. La primera, en la que es va comptar amb la ponència del doctor en biologia ambiental, Josep Maria Mallarach, i una segona, que va consistir en un treball per grups.

En aquest document de treball es poden trobar els elements més destacats de la ponència d’en Mallarach i els aspectes més rellevants del treball dels tres grups. Fruit d’aquest treball en grups també se suggereixen un conjunt d’actituds i accions concretes relacionades amb l’ecologia, l’espiritualitat i la pau que es poder portar a la pràctica als Grups de Diàleg Interreligiós, a les comunitats i entitats religioses, espirituals i civils.

Al final del document també hi ha un seguit de lectures i vídeos que es van fer servir i/o esmentat en aquesta jornada.