premi memorial Joan Gomis
DRETS HUMANS

Premi Joan Gomis

El Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis es convoca per mantenir viva la memòria de Joan Gomis i el seu exemple de compromís a favor de la pau, els drets humans i l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats. Aquesta tasca la va desenvolupar com a dirigent i promotor de diverses iniciatives cíviques i associacions, especialment a la presidència de Justícia i Pau. També a través dels seus llibres i col·laboracions en mitjans.

El Memorial és convocat per les següents entitats: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou. El premi es convoca amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Què ens proposem?

Amb aquest guardó, pretenem promoure un periodisme que fa visibles persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions.

Com ho fem?

El Memorial inclou dues modalitats: Obres periodístiques (en català o castellà) i trajectòries periodístiques.

A principis de juliol s'obre la convocatòria de recepció de candidatures i el jurat anuncia els guanyadors a mitjans de novembre.
 

Web del premi: justiciaipau.org/premijoangomis/

VOLS COL·LABORAR EN AQUEST PROJECTE?
Amb qui ho fem?
Fons Català de Cooperació
Fundipau
Catalunya Religió
Fundació Cultura de Pau
Blanquerna
Lafede.cat
Mans Unides
Cristianisme i Justícia
Col·legi de Periodistes de Catalunya
Foc Nou
El Ciervo