presons
El món de les presons, la justícia penal i la reinserció social

XERRADA. Contra la pena de mort i la tortura

Durant 2018 es van registrar fins a 690 execucions en 20 països. Per altra banda, cada any es denuncien al món milers de casos de tortura i maltractament per part dels cossos de seguretat. Malgrat aquestes dades, a Espanya, 4 de cada 10 joves està a favor de la pena de mort i, el que és més preocupant, la seva acceptació evoluciona a l’alça. Per aquest motiu és important fer una profunda reflexió sobre el tema.

Objectius
  • Conèixer la realitat de la pena de mort i els maltractaments en la justícia penal.
  • Treballar el sentit crític i l’argumentació dels i les participants amb relació a aquesta realitat.
  • Prendre consciència del valor inviolable de la vida humana i la seva dignitat.
  • Afavorir actituds de respecte del dret a la vida i dels altres drets humans i motivar al compromís social i ètic.
Metodologia

Durant la xerrada es dona a conèixer la situació actual sobre la pena de mort i la tortura en el món, i s’analitza la seva naturalesa d’atemptat contra la dignitat de la persona i els drets humans. Després d’aquest aprofundiment analític, es presenten arguments i criteris ètics per oposar-se i treballar en favor de l’erradicació de la tortura i la pena de mort, i es fa una reflexió conjunta.

Durada

La sessió dura generalment uns 60 minuts, encara que ens adaptem a les necessitats de cada sol·licitud.

Participants

Centre educatius: Principalment, estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius. També impartim sessions específiques per al professorat i el conjunt de la comunitat educativa.

Altres: Centres culturals, biblioteques, casals, centres oberts, ajuntaments, entitats, associacions, parròquies i altres institucions i col·lectius, etc.

Demana més informació