NOTÍCIES

7 d'octubre: jornada mundial pel Treball Decent

El dilluns 7 d'octubre es commemora la Jornada mundial pel Treball Decent i la Plataforma Església pel Treball Decent convoca un acte públic i reivindicatiu a Barcelona.

Les entitats que conformem la Plataforma Església pel Treball Decent constatem que la precarització del treball, juntament amb l’exclusió residencial, la salut i l’aïllament social són alguns dels factors que més agreugen la situació d’exclusió social. Un 15,8% de les llars catalanes es troben en situació d’exclusió social, i malgrat la disminució de l’atur, encara estem per sobre dels nivells d’abans de la crisi (11,5% vs. 6,7%).

Per aquest motiu, el dilluns 7 d'octubre, a les 17 hores i a la Plaça Sant Jaume de Barcelona realitzarem un acte reivindicatiu durant el qual s’utilitzarà una il·lustració del ninotaire Nando per denunciar la precarietat laboral. Seguidament, el Casal de Joves de la Barceloneta de Càritas serà l’encarregat de posar color al dibuix. Finalment, es llegirà el manifest i s’atendrà als mitjans de comunicació.

Podeu llegir el manifest elaborat per la Plataforma Església pel Treball Decent, aquí.

*La Plataforma Església pel Treball Decent està conformada per les següents organitzacions: Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Càritas Diocesana de Barcelona, Mans Unides, ASCA (Associació Solidària Contra l'Atur), URC (Unió de Religiosos i Religioses de Catalunya), SEDASE (Seminari de Doctrina i Acció Social de l'Església), Secretariat diocesà de Pastoral Obrera (amb els seus moviments ACO, JOC, GOAC i MIJAC), Secretariat Diocesà de Missions i la Delegació diocesana de Pastoral Social.