NOTÍCIES

Jornada interreligiosa i interconviccional: "Dones, religions i pau"

El dissabte 19 d'octubre realitzarem la jornada interreligiosa i interconviccional "Dones, religions i pau", organitzada per la Xarxa Interreligiosa per la Pau amb l'impuls de Justícia i Pau.

La Xarxa Interreligiosa per la Pau és un espai de col·laboració basat en el diàleg interreligiós i interconviccional en favor de la pau. Des de la Xarxa reconeixem la diversitat religiosa com un actiu per la societat catalana. Malgrat això, sovint hi ha persones creients que senten com el seu dret a la llibertat religiosa és vulnerat. Com a Xarxa Interreligiosa per la Pau, volem posar el focus sobre les aportacions de les tradicions religioses a la convivència i la pau, i alhora subratllar quins són els aspectes en els quals encara es cal treballar per aconseguir el ple respecte a la llibertat religiosa de tots i totes.

Enguany, la jornada s'enfoca específicament a donar a conèixer la realitat i experiències de les dones com agents de pau, des de les seves tradicions religioses. Amb aquest objectiu principal, hem organitzat aquest acte el qual tindrà lloc el dissabte 19 d'octubre a la Casa Golferichs de Barcelona.

En primer lloc, comptarem amb l'aportació de dues dones expertes en diversitat religiosa i feminismes, la Cristina Monteys i la Neus Forcano, amb la moderació de la periodista Glòria Barrete. Tot seguit, iniciarem els cinc espais de conversa per descobrir com viuen i entenen la relació entre la pau i la fe o espiritualitat onze dones de tradicions religioses o conviccions diverses. En aquest espai els i les assistents estan convidats a interactuar i dialogar en grup. Per acabar, finalitzarem la jornada amb un acte simbòlic en el qual a través del silenci i la música expressarem el compromís de les persones i col·lectius participants amb la pau i la convivència.

La jornada es realitzarà el dissabte 19 d'octubre de 2019, a partir de les 09.15 hores a la Casa Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes 491, Barcelona). L'activitat és gratuïta, us convidem a inscriure-us a través del següent formulari https://tinyurl.com/diversitatreligiosa