A l'ONG ALBOAN celebrem el resultat de la votació realitzada el 20 de maig pel Parlament Europeu, a Estrasburg, que exigeix ​​garantir l'abastament responsable de minerals que provenen de zones en conflicte. Amb aquesta proposta del Parlament, les 880.000 empreses de la UE que utilitzen estany, tàntal, tungstè i or (els anomenats "minerals en conflicte") en la producció de béns de consum (productes tecnològics en la seva majoria) hauran d'informar de la procedència dels minerals que utilitzen.

Aquesta votació representa una gran victòria perquè la majoria dels i de les europarlamentàries ha posat la protecció dels drets humans per sobre dels interessos econòmics de determinats grups.

L'ONG ALBOAN, juntament amb més de 100 organitzacions internacionals, ja portem més d'un any treballant en la campanya informativa "El que el teu mòbil amaga" i gràcies a moltes persones hem recollit més de 10.700 signatures perquè Europa legisli en contra que la indústria europea es proveeixi de minerals que originen un comerç que alimenta conflictes armats. A més, ens hem entrevistat amb diputats bascos i navarresos del Parlament Europeu per explicar-los aquest tema humanitari.

En els propers mesos, el Consell, la Comissió i el Parlament iniciaran el diàleg a tres bandes que conduirà a l'adopció de la legislació definitiva.

ALBOAN i les altres organitzacions els demanem que tinguin en consideració la posició que va adoptar ahir el Ple del Parlament. La iniciativa legislativa de la UE necessita abordar eficaçment tot el comerç per ajudar a trencar els vincles entre el comerç de minerals, els conflictes i la violació dels drets humans al món.

Continuem recollint signatures per donar un impuls al següent pas. Gràcies!

Gairebé 11.000 persones ja han signat per a una Tecnologia Lliure de Conflicte, i diverses organitzacions s'han unit a aquesta proposta. Per això agraïm a les següents organitzacions haver-se adherit a la campanya i a la recollida de signatures: Justicia i Pau, La Bretxa, Solidaritat Castelldefells Kasando, REDES a través de la seva campanya África cuestión de vida, cuestión debida, Fundaçao Gonzalo da Silveira, Grupo Pro- África, Gernikatik Mundura, Gernika Gogoratuz, Lurgozo i JSN.