Eduard Ibanez EdOArticle d'opinió d'Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau Barcelona

 

És a vós que us imploro, Senyor,
escolteu el meu clam a trenc d’alba;
(Sl, 5)

Estem patint un gran sotrac. És una situació que mai no havíem viscut ni ens imaginàvem que podríem viure. La malaltia i la mort sobtada de milers de persones, sovint joves, sovint properes, de vegades éssers estimats, ens té trasbalsats. Vivim majoritàriament confinats, amb por i angoixa. La vida social es manté paralitzada, l’economia en hibernació.

Alex Masllorens EdOArticle d'opinió d'Àlex Masllorens, membre de Justícia i Pau Barcelona

Som enmig d’una pandèmia l’abast i les conseqüències de la qual encara no som capaços de valorar. No podem saber si aconseguirem aturar-ne aviat la propagació ni les pitjors implicacions que s’han augurat. De moment, això sí, ja n’hem pogut veure efectes molt evidents: els confinaments, les morts, la saturació d’alguns serveis que havien patit retallades, l’enfonsament de les borses (que, tot s’ha de dir, sempre han anat a la seva)...

Miquel Caum EdOArticle d'opinió de Miquel Caum Julio, membre de Justícia i Pau Barcelona.

De nou, la cara més fosca de la política s’obre pas: la política del poder pel poder, del suposat interès nacional (propi) i del pragmatisme més radical. Aquesta política ha tornat a fer-se notar al llarg d’aquests últims dies, atacant a aquells col·lectius més vulnerables, els qui sempre han sigut la seva víctima preferida.

Anna Sangra EdOArticle d'opinó d'Anna Sangrà, membre de Justícia i Pau Barcelona.

 

 

Ara que s’apropa el moment de realitzar les preinscripcions per al proper curs escolar, els centres educatius s’afanyen en mostrar el millor de si mateixos per seduir les famílies del veïnat. Aprenentatge per projectes, idiomes, educació emocional, estimulació, PBL, cuina pròpia, alimentació orgànica, gran varietat d’activitats extraescolars... resulta comprensible que els pares i/o mares novells s’aclaparin davant de tantes opcions. 

Estat opini Marc Grau actualitzadaArticle d'opinió d'en Marc Grau, president de Justícia i Pau de Terrassa.

Aquests dies de carnestoltes són una bona oportunitat per observar un fet ben curiós: l’evolució de les disfresses en el context local. N’hi ha de clàssiques que romanen en el temps (pirates, superherois), n’hi ha de provocatives, que també romanen en el temps (religiosos sexys, àngels-dimonis sexys), i n’hi ha de reivindicatives. En aquest últim grup és realment interessant captar quina és temàtica escollida per les escoles i entitats, que van més enllà de les disfresses clàssiques i provocatives. Aquest any ha regnat una temàtica amb força: la natura i l’ecologia. Tant era si els membres d’una escola o entitat anaven engalanats de fulles, gotes d’aigua, residus tòxics, o activistes, el fet era reclamar, cridar obertament des de petites veus que són grans, un món més net, sa i ecològic.